Иран официално се отказа от свое ключово искане, което беше

...
Иран официално се отказа от свое ключово искане, което беше
Коментари Харесай

Иран се отказа от свое ключово искане по ядрената сделка

Иран публично се отхвърли от свое основно искане, което беше съществена спънка в напъните за възкръсване на иранската нуклеарна договорка. Това разкри върховен чиновник на американската администрация пред Си Ен Ен.

В отговора си от понеделник на препоръчано от Европейския съюз - което Европейски Съюз дефинира като " финален " план - Иран не е изискал Корпусът на гвардейците на иранската гражданска война да бъде отстранен от листата на Държавния департамент на Съединени американски щати с задгранични терористични организации .

" Настоящата версия на текста и това, което те изискват, изключва това искане, разясни служителят, който напомни, че Съединени американски щати неведнъж и поредно са отхвърляли това изискване.

Така че, в случай че сме по-близо до договорка, това е повода, заключи той.
 Иран дефинира предлагането на Европейски Съюз за обновяване на нуклеарната договорка като задоволително
Иран дефинира предлагането на Европейски Съюз за обновяване на нуклеарната договорка като задоволително

Ислямската република обаче упорства за гаранции

Техеран се е отказал и от претенции, свързани с премахването от листата на тероризма на няколко групировки, свързани с иранския Корпус на гвардейците.

Служителят обаче разясни, че макар че постигането на съглашение към този момент е " по-близо, в сравнение с беше преди две седмици, резултатът остава нерешителен, защото остават някои пропуски ".

Президентът Байдън ще утвърди единствено договорка, която дава отговор на ползите на нашата национална сигурност, акцентира той.

Съгласно нуклеарния пакт от 2015 година Иран ограничи програмата си за обогатяване на уран, евентуален път към нуклеарни оръжия, макар че Техеран твърди, че търси единствено гражданска атомна сила в подмяна на унищожаване на интернационалните наказания.
 Съединени американски щати и Иран са покрай финален план на нуклеарната договорка Обновена
Съединени американски щати и Иран са покрай финален план на нуклеарната договорка

Иранските нуклеарни договарящи се връщат в Техеран от Виена

През 2018 година тогавашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп се отхвърли от договорката, като я назова прекомерно мека във връзка с Иран, и наложи още веднъж суровите наказания на Съединени американски щати, което накара Техеран да наруши нуклеарните ограничавания в пакта към година по-късно.

През март нуклеарната договорка изглеждаше покрай обновяване, когато Европейски Съюз, който координира договарянията, предложения във Виена външните министри на страните по съглашението за завършване на съглашението след 11 месеца непреки договаряния сред Техеран и Вашингтон.

Оттогава насам обаче , най-много заради настояването на Иран Съединени американски щати да отстранен Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война от листата си на задграничните терористични организации.
 Възобновиха договарянията за иранската нуклеарна договорка
Възобновиха договарянията за иранската нуклеарна договорка

Засега диалозите се водят на ниско ниво
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР