Иновацията дебютира на най-голямото изложение за мебели в светаПрозрачният дисплей

...
Иновацията дебютира на най-голямото изложение за мебели в светаПрозрачният дисплей
Коментари Харесай

Прозрачен OLED дисплей се вписва естествено в интериора

Иновацията дебютира на най-голямото ревю за мебели в света

Прозрачният екран се вписва естествено във всяко модерно жилищно пространство (източник: Panasonic)

Концепция за транспарантен OLED екран показа Panasonic по време на „ Salone del Mobile “ в Милано, Италия – най-голямото ревю за обзавеждане и начин на живот в света. Дисплеите бяха част от инсталацията на швейцарската марка за мебели Vitra.

Прозрачният OLED екран е вграден в дървена рамка и прилича стъклен долап. Като подобен, той се вписва естествено във всяко модерно жилищно пространство. А сега, в който бъде включен, се трансформира в ослепителен OLED екран.

OLED екранът незабелязано се трансформира от въздържан обект в жив и динамичен детайл (източник: Panasonic)

Иновацията е резултат от работата по концептуален проучвателен план на Panasonic и Vitra. Прозрачният OLED екран е първата концепция за приложение на новите технологии при консолидиране на аудиовизуални устройства в жилищни пространства, осъществена от двете компании.

Прозрачният OLED екран, планиран от скандинавския дизайнер Даниел Рибакен и Panasonic Design Kyoto, незабелязано се трансформира от въздържан обект в жив и динамичен елемент; от нещо, което би трябвало да се види, в нещо, което би трябвало да се гледа.

Прозрачният OLED екран е вграден в дървена рамка и прилича стъклен долап (източник: Panasonic)

OLED екранът е направен от материали като дърво, метал и стъкло. Технологичните съставни елементи са ловко скрити в дървена рамка, която играе и ролята на подложка за устройството. В рамката елегантно е вграден и светлинен детайл, който усъвършенства зрителното прекарване и наличие.

Panasonic към момента не възнамерява да предлага транспарантния OLED екран на пазара, само че разгласи, че интензивно проучва противоположната информация за устройството и изследва потребителския интерес.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР