Инициативата по въпросите за европейската политика на партийния конгрес, ясно

...
Инициативата по въпросите за европейската политика на партийния конгрес, ясно
Коментари Харесай

Европейски съюз = Съединени европейски щати?

Инициативата по въпросите за европейската политика на партийния конгрес, ясно отбелязя вътрешно-политическите акценти: ръководителят Мартин Шулц желае до 2025 година Европейският съюз да се преобразува в Съединени европейски щати с общ парламентарен контракт. Членовете на Европейски Съюз, които не поддържат тази федерална конституция, наложително автоматизирано ще изоставен тази организация, сподели 61-годишният политик на конгреса на Социалдемократическата партия на Германия (СДП) в Берлин. Там неговата партия гласоподава за продуктивни договаряния с ХДС/ХСС.
„ Европа е нашата застраховка живот. Това е единственият късмет да успеем да издържим конкуренцията на други огромни райони “, съобщи Шулц. Той добави, че федерална Европа не е длъжна да заплашва обособените влизащи в нея страни, а да стане рационално допълнение към националната страна. Конституционният контракт би трябвало да бъде формиран на конвент, който да включва в себе си гражданското общество и народите. Този парламентарен контракт би трябвало да бъде доказан от всички държави-участнички, сподели той. „ Този, който бъде срещу, той излиза от Европейския съюз “, безапелационен е Шулц.

Той желае да спре с тази промяна на Европейски Съюз настъплението на националистите в Европа. Той уточни триумфите на десните популистки партии на изборите във Франция, Холандия, Финландия, Дания, Австрия, а също и в Германия. „ Ако не променим курса, в случай че не укрепим Европа с на практика и напълно съответни каузи, то тези сили ще вземат връх “, сподели Шулц. Освен това той се пробва да реализира по този метод настояването на неговата партия от предишния век, тъй като концепцията за основаване на Съединени щати на Европа по модела на Съединени американски щати съществува от доста по-дълго време, в сравнение с самият Европейски съюз. Социалдемократите за първи път се изрекоха в поддръжка на това през 1925 година Сега Шулц дефинира съответен период, до приключването на който би трябвало да бъде осъществена тази цел: тъкмо 100 години, откакто СДП за първи път изиска предприемането на такава стъпка.

Меркел има други задания

Тези оферти бяха признати прекомерно скептично отвън неговата партия. Канцлерът Ангела Меркел (ХДС) съобщи, че такова „ установяване на цели “ за нея не е първостепенна задача. Заедно с това тя прикани за превъзмогването на слабите моменти при основаването на Европейски Съюз и да бъде изработен Европейският стопански и валутен съюз „ резистентен при стихии и рецесии “. “Ние сме длъжни да бъдем мощни стопански, длъжни сме по-добре да си сътрудничим в областта на защитата. Длъжни сме също по този начин да организираме взаимна външна политика и взаимна политика в региона на развиването, с цел да ни одобряват в действителност съществено в качеството на континент или Европейски съюз.

„ Мисля, че способността за такива дейности, а не посочването на задачите, би трябвало в този момент да стане първостепенна задача “, сподели тя. „ Поради това считам за своя задача да се реализира това до 2025 година да можем да кажем, че е реализирано е по-тясно съдействие в региона на защитата, по-тясно съдействие по другите изречени от мен въпроси ”, акцентира Меркел.

Ръководителят на провинциалната група на ХСС в Бундестага Алекдандер Добринд назова Шулц „ европейски радикал “. „ Този, който желае основаването на Съединени щати на Европа до 2025 година, който желае по този метод да бъдат разпуснати националните страни през идващите седем години и който желае да изхвърли от Европейски Съюз всички, които не се съгласят да се подчинят на този диктат – този, апелирам ви се, следва да бъде наименуван европейски радикал “, подлага на критика той. „ Тези, които не желаят да се подчинят на неговите хрумвания за Европа, той желае да ги изгони. Само че Европа действа единствено като взаимен план, а не като поход против инакомислещите “.

Зелените нарекоха „ случайна “ избраната от Шулц дата. Техният специалист по външната политика Франциска Брантнер реагира сдържано. „ Би било добре, в случай че Мартин Шулц в една от идващите огромни обединения би могъл да реализира приемането на по-конкретни и извънредно нужни стъпки, такива като задълбочаване на икономическия и валутен съюз “, сподели някогашният евродепутат в изявление за в. „ Велт “. /БГНЕС, в. „ Велт ”
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР