Индикациите, че Турция е активирала радарите на закупените от Русия

...
Индикациите, че Турция е активирала радарите на закупените от Русия
Коментари Харесай

Турция е активирала руските ракети С-400, САЩ са бесни

Индикациите, че Турция е задействала радарите на закупените от Русия зенитно-ракетни системи С-400, с цел да засече създадените в Съединени американски щати гръцки изтребители F-16 при завръщането им от учението „ Евномия “ на 27 август край Кипър, явно са провокирали безпокойствие във Вашингтон за обстановката в Източното Средиземноморие. Според информацията на вестник " Катимерини ", те са провокирали визитите на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео в Кипър на 12 септември и Гърция на 27-29 септември.

Както показват източниците на информацията, визитите приказват, че активацията на С-400 в действителност е подразнила Вашингтон, който по-рано заплаши да наложи наказания на Турция, в случай че съветските системи бъдат задействани. Според известия на част от турските опозиционни медии, Анкара възнамерява да организира общи тествания на системите С-400 край град Синоп на черноморското крайбрежие, написа организация " Фокус ".

Независимо от решенията, които Анкара ще вземе във връзка с своята противовъздушна защита, тридневното посещаване на Помпео от предходната седмица, което го води в Солун и базата в залива Суда на Крит, се смята за такова от огромна значимост. Разполагането за непрекъснато на американския транспортен съд USS Hershel “Woody”Williams в пристанището въз основата Суда е мощна индикация за желанието на Съединени американски щати да ускори доста наличието си на Крит. Подкрепата на 106 000-тонен десантен транспортен съд, кадърен да транспортира хеликоптери, дронове и други системи, изисква доста усъвършенстване на оборудванията в базата.

Още от 2016 година Съединени американски щати са доста дейни в напъните си да подобрят качествата на военноморската си база в залива Суда, отбелязва изданието. Крит като цяло наподобява се трансформира в център за съсредоточаване на военна мощност с инфраструктура, която може да одобри освен гръцки и американски сили, само че и елементи от арабските страни, както беше през последните седмици със самолети от Обединените арабски емирства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР