Имаме капацитет да приемем мечки от Украйна, ако се наложи

...
Имаме капацитет да приемем мечки от Украйна, ако се наложи
Коментари Харесай

Спасяваме мечките на Украйна

" Имаме потенциал да приемем мечки от Украйна, в случай че се наложи тяхната евакуация. Никога не бихме изоставили животно в неволя. "

Това съобщи шефът на Парка за танцуващи мечки в Белица Димитър Иванов. Той направи експлицитното конкретизиране, че това ще се случи в краен вид, в случай че мечките няма къде другаде да бъдат настанени.

„ При сходни интервенции приоритет е животните да бъдат преместени в прилежащи страни. Обмисля се кое е най-добре от логистична позиция и да се хвърлят допустимо по-малко сили. Търси се най-близкото решение, а България е отдалечена от Украйна и превозването би било мъчно “, внесе изясненост Иванов.

От парка за мечки на организацията „ Четири лапи “ в Украйна – BEAR SANCTUARY Domazhyr (Ведмежий Притулок Домажир), оповестиха, че макар сегашния спор неговите жители са добре. Повечето мечки към момента са в хибернация, само че някои, като Морис да вземем за пример, се пробуждат и стартират да са по-активни. „ Искаме да ви кажем голямо „ Благодаря! “ за поддръжката. През последните няколко дни сътрудниците ни на място получават стотици загрижени известия и благи думи от целия свят. Това значи доста за целия ни интернационален екип “, прибавиха от организацията

Мечките в Белица се радват на мира без гости

Иванов добави, че е разумно някои животни да са уплашени от войната и да са поставили завършек на зимния си сън. „ Капацитетът на нашия парк е нещо условно и варира, защото зависи от доста фактори, като събуждането на мечките напролет да вземем за пример. Но постоянно сме подготвени да реагираме, в случай че се наложи избавяне на мечка “, добави шефът на парка в Белица. В момента зеленото пространство е затворено за гости, с цел да бъде обезпечено нужното успокоение на хищниците. Паркът ще отвори порти още веднъж на 1 април тази година.

Безплатна помощ за животни на бежанци

Войната в Украйна досега принуди близо милион души да изоставен домовете си и да търсят леговище в прилежащи страни. Този боен спор обаче не засегна единствено хората, само че и техните домашни любимци, както и голям брой диви, селскостопански и бездомни животни в цялата страна.

„ През последните няколко дни „ Четири лапи “ дружно с локални партньорски организации поставят старания и грижи за бягащите със своите домашни любимци украински бежанци, търсещи отбрана в прилежащи страни. Украински жители, които към този момент са влезнали на територията на България, могат да посетят клиниката на „ Четири лапи “ в Банкя, където безплатно да получат за своите домашни любимци нужните идентификация, имунизация или кастрация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР