Най-малко 45 души загинаха, а десетки са ранени при израелско

...
Най-малко 45 души загинаха, а десетки са ранени при израелско
Коментари Харесай

Най-малко 45 души са загинали след израелски удар срещу бежански лагер в Рафа

Най-малко 45 души починаха, а десетки са ранени при израелско нахлуване против бежански център в региона на Рафа. Съобщава се, че измежду убитите има голям брой деца.

Според Тел Авив, цел на ударите са били цели на " Хамас ", в това число двама командири на палестинската формация. От Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци, която управлява изумения лагер, обявиха, че свидетелствата за обстановката в Рафа са " ужасяващи ". По-рано " Хамас " изстреля осем ракети от Рафа към Тел Авив - за първи път от четири месеца насам.

От 7 май Израел ускори военната си активност в региона на южния град в Газа макар острите рецензии на Запада. В петък Международният съд взе решение, с което подреди на Израел да прекрати интервенциите си в Рафа. Френският президент Еманюел Макрон изрази възмущението си от израелските удари от тази нощ и прикани за неотложно преустановяване на огъня.

Първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел прикани Тел Авив да почете решението на интернационалния углавен съд.

" Решенията на Международния углавен съд са в основата на правовия ни ред. Ето за какво би трябвало не просто да ги почитаме, само че и да ги изпълняваме. За страдание, в миналите часове виждаме, че израелската войска продължава военните дейности, които беше призована да прекрати. Хамас също изстреляха ракети против Израел и в действителност и двете страни в спора не съблюдават решението на съда ", Жозеп Борел, висш представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР