Идва новина за личните документи у нас, която ще бъде

...
Идва новина за личните документи у нас, която ще бъде
Коментари Харесай

Сериозна промяна с личните карти! Ще има хиляди недоволни

Идва вест за персоналните документи у нас, която ще бъде посрещната спорно.

Издаването на българските персонални документи е на прага на фундаментална смяна. След години закъснение Министерство на вътрешните работи най-накрая има подготвеност да вкара новите процедури, които се дават обещание още от 2017 година

Това обаче радикално ще промени целия развой, а от досегашните практики ще бъде непокътната единствено една част, съобщи Телеграф.

Най-ярката оригиналност сигурно ще е при издаването на персонална карта по експресна поръчка.

Тази алтернатива съществува и сега и е с най-висока цена поради бързината – документът се получава в границите на 8 часа.

В бъдеще експресната услуга ще бъде непокътната, само че за жителите ще е надалеч по-трудно да си вземат готовия документ. Причината – Министерство на вътрешните работи ще централизира процеса по основаване на пластиките единствено в София.

Това значи, че без значение от коя точка на страната е подадено заявката, персоналната карта ще може да се получи единствено в столицата. При елементарната услуга (30 дни за издаване) няма да има промени, само че готовите документи ще би трябвало да се транспотират от София из цялата страна.

Иначе казано, експресно ще е единствено правенето на документа. Получаването му обаче ще зависи от бързината, с която заявителят ще може да се добере до София. Т.е. всеки, който желае нова карта в оптимално къси периоди, ще би трябвало да подаде документи, да вземем за пример, във Варна и по-късно незабавно да пътува.

Другият вид е да направи пълномощие на приближен човек, който да вземе картата и да му я изпрати. Но до идването на новия документ до заявителя евентуално ще измине още едно денонощие. Така след смяната експресната услуга хем ще я има, хем – не напълно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР