Четири мащабни проекта, коитоплевенчани очакват от години да се случат,вече

...
Четири мащабни проекта, коитоплевенчани очакват от години да се случат,вече
Коментари Харесай

Община Плевен стартира работа по четири мащабни проекта, очаквани от гражданите от години

Четири огромни плана, коитоплевенчани чакат от години да се случат,вече са в ход ище бъдатизпълнени до три години– създаване на подслон за бездомни животни, намногофункционалната спортна зала, ремонт на стадион „ Плевен “ и реорганизация на кръговото кръстовище за квартал „ Сторгозия “.„ Половин година след началото на мандата, с помощта на взаимната работа сред локалната и държавната власт,и съдействието, което получаваме от националния ни представител Пламен Тачев,факт са първите стъпкиипо четиритеобекта, както и обезпечени за това финансови средства “, разгласи на постоянно оперативно съвещание на общинското управление в наличието и на медиитекметът наОбщина Плевен,издигнатот Политическа партия ГЕРБ,д-р Валентин Христов.


На съвещанието участва и регионалният шеф на Плевен Николай Абрашев по отношение на сключване на контракт за показване на държавен парцел за приюта за бездомни животни.

„ С решение на Министерския съвет Община Плевен получи собствеността върху парцел - частна държавна благосъстоятелност,за създаване на подслон за безстопанствени животни. Той се намира на ул.,,Д-р Г. М. Димитров “ № 106 в гр. Плевен и съставлява терен с повърхност 19 953 кв. м дружно с издигнатите в него здания “, осведоми доктор Валентин Христов. С построяването на приюта ще се предотврати свободното напредване на безстопанствени кучета на територията на града. Това ще понижи популацията им и ще спомогне за предотвратяването на произшествия от ухапвания на жителите от бездомните кучета. Във връзка с решението на МСв началото наднешнотооперативно заседаниена локалната управапублично бе подписан контракт сред регионалния шеф Николай Абрашев и кмета доктор Христов за даване на имотаза приюта.„ Това е някогашна ветеринарна клиника,коятои през 2022 година бе предоставена на Общината за същата цел. След като,обаче,не сабилиосигурени средства, парцелът е върнаттогаваобратно на Областна администрация. При ново показване на плана за подслон за бездомни животни в Министерството на районното развиване и благоустройството, получихме увещание, че ще получим финансиране и по тази причина задействахме още веднъж цялата процедура по връщане на парцела на Общината “,поясни при сключване на контракта доктор Христов.„ През последната седмица работихме интензивно, с цел да сме подготвени с контракта за даване на парцела. Благодаря наПравителството на господин Главчев за съдействието “, коментираиобластният шеф Николай Абрашев.Готовият план ще бъде импортиран до1 юнив Министерски съвет,имаобещанодържавнофинансиране, след коетопредстоистартиране в най-кратки периоди. Проектът е утвърден от Министерство на регионалното развитие.

Вторият дългоочакванпроектза Плевен,по който са факт първите стъпки за реализирането,е построяването на многофункционалната спортна зала. Тя е с потенциал от 3200 души с 358 паркоместа.„ Вече е осъществена инспекция на положението на изпълнените действия и на вложените строителни материали при първия стадий на стартирания градеж. Установеное, че построените основи са в положително положение.Разрешителното за градеж важи до 2025 г.От Министерството на младежта и спорта имаме удостоверение, чепроектът забъдещата зала дава отговор на условията за интернационалните надпревари. Този план също ще бъде импортиран до1 юни, имаме увещание от страната за подпомагане и обезпечено финансиране “,информирад-р Христов.Стойносттана проектавъзлиза на към 30 млн. лева

Третият значим план, по който интензивно се работи, е за ремонт настадион „ Плевен “. В моментапо негое направен абстрактен план,като първичният вид е бил модифициран и допълнен с лекоатлетическа писта. Предвижда се строително-ремонтните дейностида бъдатна два стадия. Стойността напроекта е изчислена на около20 млн. лева

Община Плевен има увещание за цялостно подпомагане от страна на страната и по четвъртия главен за града инфраструктурен план -реконструкция на кръговото кръстовище за квартал „ Сторгозия “.За обекта е готовидейниятпроект.

„ И четирите плана ще бъдат осъществени до три години. Такива са ни проектите, имаме и увещание от страна надържавата, че това ще се случи. Първото финансиране в тази връзка в размер на 50 млн. лева за Плевен тази календарна година е реалност “, съобщи кметът доктор Валентин Христов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР