Сеул, Южна Корея — Северна Корея обяви планове да изстреля

...
Сеул, Южна Корея — Северна Корея обяви планове да изстреля
Коментари Харесай

Северна Корея казва, че ще изстреля ракета до дни. Експерти казват, че вероятно ще носи втория си шпионски сателит.

Сеул, Южна Корея — Северна Корея разгласи проекти да изстреля ракета, която явно носи втория си боен шпионски спътник, през осемдневен интервал, започващ от понеделник, привличайки бързо, мощно укори от съседите Южна Корея и Япония.

Уведомлението за плануваното изстрелване, неразрешено от резолюциите на Организация на обединените нации, пристигна, когато южнокорейският президент Юн Сук Йол и японският министър председател Фумио Кишида се срещнаха с китайския министър председател Ли Цян в Сеул за първата тристранна среща от повече от четири години.

Бреговата защита на Япония съобщи, че е била известена от Северна Корея за плануваното изстрелване на „ сателитна ракета “, с предизвестие за нараснало внимание във водите сред Корейския полуостров и Китай и източно от основния филипински остров Лузон от понеделник до среднощ на 3 юни.

изпрати първия си боен разследващ спътник в орбита като част от напъните за създаване на основана в космоса мрежа за наблюдаване, с цел да се оправи с това, което назовава възходящи военни закани, в...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР