Има много факти и характеристики на самолета, за които винаги

...
Има много факти и характеристики на самолета, за които винаги
Коментари Харесай

Ето защо някои самолети имат седалки, обърнати назад

Има доста обстоятелства и характерности на самолета, за които постоянно е любопитно да научите повече.

Но какво ще кажете за някои седалки? Има разнообразни за всеки вид потребности, само че всички те са обърнати по един и същи метод - напред.

Въпреки че седалките на самолета са обърнати към предната част на кабината, проучвания от далечната 1950 година демонстрират, че това може да е неверно.

Трябва ли седалките в самолета да са обърнати обратно и по-безопасно ли е?

Да, седенето обратно в аероплан, в действителност, може да е по-безопасно. Обърнатите обратно седалки обезпечават по-голяма опора за торса и главата, съгласно SAE International - компания, която създава стандарти за сигурност.

Седалките, обърнати напред, разрешават на горната част на торса на пасажера да се движи напред и затова не обезпечават същото равнище на отбрана. Допълнителната поддръжка от обърнатата обратно седалка е същата причина, заради която бебетата се слагат в столчетата за кола, обърнати обратно, колкото е допустимо по-дълго.

Защо множеството самолетни компании нямат седалки, обърнати обратно?

Въпреки че има няколко самолетни компании, които разполагат със седалки, обърнати обратно, като цяло това е необичайност, защото те са тежки. При злополука тези седалки ще поемат повече напрежение от пасажера, в сравнение с по-обикновените обърнати напред и по този метод се нуждаят от повече опора от пода.

Това, от своя страна, прибавя повече тегло към самолета, а повече тегло значи повече гориво. Повече гориво коства повече пари, тъй че е малко евентуално да видите седалки, обърнати обратно, в икономични самолетни компании.



Ако желаете да изпробвате седалка за аероплан, обърната обратно, изберете бизнес класа с самолетни компании, като American, United, Qatar и British Airways. Повечето седалки са обърнати напред, само че една или две на прозорците са обратно.

Разпределеното нареждане на седалките значи, че някои хора ще бъдат един против различен, само че SeatGuru отбелязва, че има стени, екрани и други образни улеснения, които да разсейват пасажерите от неуместен зрителен контакт.

Защо стюардесите седят обратно?

Въпреки че няма безапелационен отговор за какво стюардесите седят обратно, се приказва, че това е по този начин, с цел да могат ясно да виждат пасажерите в самолета и с цел да се уверят, че всички съблюдават протоколите за сигурност, както и да реагират бързо, в случай че има незабавни случаи.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР