Идеите за отнемане на Крим от Русия били нереалистичниЗападните страни

...
Идеите за отнемане на Крим от Русия били нереалистичниЗападните страни
Коментари Харесай

Орбан: Само Тръмп може да спре войната в Украйна

Идеите за лишаване на Крим от Русия били нереалистични
Западните страни нямало да пуснат Киев в НАТО

Унгарският министър председател разкритикува администрацията на Байдън

Украйна няма никакъв късмет против Русия - единственият път за преустановяване на войната е е Доналд Тръмп да бъде определен още веднъж за президент на Съединени американски щати. Това съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан в изявление за американския ефирен водещ Тъкър Карлсън, публукувано на страницата му в обществената мрежа X (бившият twitter).

Твърденията, че има някаква опция Украйна да победи Русия са погрешни, сходно развиване на събитията е безусловно невероятно, посочи Орбан. “Това не е просто неразбирателство, това е неистина. Всеки, който се занимава с политика, схваща тази логичност ”, уточни водачът на “Фидес ” в изявлението, снимано на тераса с аспект към Будапеща.

По думите на Виктор Орбан западните хрумвания за отнемането на Крим от Русия са изцяло лишени от логичност: “Това е безразсъдно, нереалистично. Даже не става и дума за това ”, означи унгарският министър председател, отговаряйки на въпрос за изказванията на американски политици за нуждата “да се отнеме Крим от Русия ”.

“Руснаците постоянно са се фокусирали върху сигурността, буферните зони, геополитиката. Това е друг метод, който е законен, тъй като това е тяхната история. Трябва да разберем, че не можем да ги победим, невероятно е ”, акцентира унгарският министър председател, като добави, че Русия превъзхожда Украйна в жива мощ.

Според Орбан тактиката на Запада в спора в Украйна е надълбоко сбъркана, а очакванията за промяна на властта в Руската федерация са неоснователни. Той акцентира, че единствената опция за консолидиране на Украйна в НАТО е била срещата на върха в Букурещ през 2008 година, когато е имало съглашение сред западните страни, само че решението е било отсрочено.

“Пропуснахме историческа опция, този прозорец към този момент е затворен. Не можем да си позволим границата сред Русия и Украйна да е под контрола на НАТО - това ще значи интернационална опасност за всички нас, даже и за Вашингтон ”, сподели Орбан.
Унгарският министър председател изрази опасения, че опитът на всяка западна страна да изпрати свои военни в Украйна ще значи “пряка война ” сред Запада и Русия, а в този момент “моментът е доста рисков ”. По неговите думи само Съединени американски щати могат да сложат завършек на войната, само че страната би трябвало да бъде ръководена от Доналд Тръмп, който “може да избави западния свят ”.

“Можете да критикувате Тръмп за доста неща, само че той организираше най-хубавата външна политика последните десетилетия. Не стартира нова война, отнесе се добре със Северна Корея, Русия, даже и с Китай... и в случай че той беше президент сега на съветската инвазия, руснаците нямаше да могат да създадат това ”, увери Орбан, като в същото време разкритикува администрацията на Байдън за метода и към войната в Украйна.

Унгарският министър председател отхвърли изказванията на западните либерали, че работи в полза на Русия. “Опитвам се да подкрепям естествени връзки с Русия, изключително в икономическата и енергийната сфера ”, акцентира той и предизвести, че Унгария ще преглежда възможен бойкот против газопровода “Южен поток ” като терористична офанзива и мотив за война.

“Когато това се случи (диверсията на “Северен поток ”), ние, унгарците, ясно декларирахме, че има друга тръба, “Южен поток ”, по която се доставя газ от Русия за Турция, България, Сърбия, Унгария. Заедно с президента на Сърбия обявихме, че в случай че някой се опита да направи същото в този южен газов кулоар, ние ще го считаме за мотив за война и ще реагираме неотложно. Можете да извършите това с германците, само че не и с нас ”, изясни унгарският министър председател, само че не посочи кого счита за отговорен за саботажа на “Северен поток ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР