И Корнелия Нинова, и Кирил Петков заявиха в отделни интервюта

...
И Корнелия Нинова, и Кирил Петков заявиха в отделни интервюта
Коментари Харесай

Нинова и Петков приключиха с "Има такъв народ"

И Корнелия Нинова, и Кирил Петков обявиха в обособени изявленията довечера, че диалози с Има Такъв Народ след решението на Слави Трифонов в петък да напусне договарянията, обвинявайки Демократична България в двуличие, повече не може да има. Стана ясно, че и двамата, както и Христо Иванов по-рано през днешния ден, не имат вяра в повода, която акцентира. Кирил Петков съобщи, че Трифонов си е измислил нова " Македонияяя ", когато на 8 юни напусна ръководещото болшинство поради ветото за Северна Македония. 

Мандалото хлопна за " ИТН ". Повече с тях няма да водим договаряния. Това съобщи пред bTV водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. " Пети път " ИТН " да счупят страната, да си играят с обществото, единствено тъй като някой споделя откъм гърба какво и по какъв начин да се случва - няма да стане ", безапелационна е Нинова. 

По нейни думи договарянията с Има Такъв Народ значат България да бъде сложена под риск. " Всеки път може някой да се обиди и да реши да смъква държавното управление, единствено тъй като някой различен му е споделил ", означи водачът на Българска социалистическа партия. " Провеждаме договаряния за държавно управление, а не курс по психотерапия на Аз-а "

Нинова съобщи още, че не е правилно, че не са далил опция на Има Такъв Народ да вземат участие в процеса по договаряния.

" От " Продължаваме промяната " споделиха - или приемате антикорупционния закон, събрахме ги с големи старания, убедихме и двете страни. Има Такъв Народ обявиха, че желаят ремонти. Убедихме Политическа партия с доста старания и се съгласихме, че ще променяме закона за корупцията. И това искане на Има Такъв Народ е изпълнено. Днес те дават още един мотив, че не това е повода да се отдръпват ", разяснява Нинова.

Премиерът в оставка и водач на Политическа партия Кирил Петков също съобщи, че за него „ няма алтернатива ” Има Такъв Народ още веднъж да бъде сътрудник в ръководството.  " Жал ми е да видя някакви свестни хора заради някаква преданост към водач, на който не му пука за тях, да продължат да работят по този начин, че страната да влезе в поредност от политически опасности ", уточни Петков пред Нова тв.

Според Петков това, че " предходната седмица блокирахме поръчка за милиард и половина за пътя Русе - Велико Търново и сложихме условие Рашков да проверява корупцията ", предиздвикало Има Такъв Народ да " пернат ръчната спирачка ". Той показа, че е бил убеден, че Има Такъв Народ няма да поддържат кандидатурата на Бойко Рашков за ръководител на КПКОНПИ. И изрично съобщи, че Политическа партия не са се отказали от това свое предложение и не се опасяват да бъдат разследвани. " Ако беше определен Рашков, аз персонално щях да имам диалог с него, че всички са равни пред закона ", съобщи Петков.

В отговор на Корнелия Нинова водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов написа във Facebook, че Българска социалистическа партия са се позиционирани в тима на лицемерите. " Христо Иванов приказва зад тила й по какъв начин се е вкопчила във властта и по какъв начин отново желае да е министър, само че тя няма проблем с Христо Иванов, а има проблем с мен. Добре пристигнала, Корнелия ", разяснява шоуменът.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР