Хвърленият в затвора руски опозиционен лидер Алексей Навални съобщи, че

...
Хвърленият в затвора руски опозиционен лидер Алексей Навални съобщи, че
Коментари Харесай

Пригожин посетил и затвора на Навални, за да вербува осъдени за войната

Хвърленият в пандиза съветски опозиционен водач Алексей Навални заяви, че шефът на съветската частна военна компания (ЧВК) " Вагнер " Евгений Пригожин е посетил пандиза му, с цел да в Украйна , оповестява " Ройтерс ".

Навални, който е държан в наказателната колония с оптималната сигурност IK-6 в Мелехово, на към 250 км източно от Москва, съобщи, че неизяснен " свидетел " му е разказал за визитата на Пригожин при себе си.

По негови думи шефът на " Вагнер " е предложил на наказаните опрощение, в случай че прекарат шест месеца с частната войска. Между 80 и 90 от лишените от независимост са приели предлагането му, откакто са им били дадени пет минути да го обмислят. Той не посочи по кое време е било хипотетичното посещаване.

От своя страна Пригожин отхвърли да удостовери дали такова посещаване се е състояло, само че означи, че не вижда нищо неприятно в това да се предложи на пандизчиите " втори късмет " в живота.

" Никой не може да лиши човек от правото да пази родината си, майка си и фамилията си с всички налични средства ", акцентира той.
 23 000 съветски пандизчии се бият за частната войска
23 000 съветски пандизчии се бият за частната войска " Вагнер " в Украйна

Нова тактичност на съветските окупатори

По време на руската ера е излежал девет години затвор за закононарушения, в това число обири и измами.

През септември бяха оповестени фотоси на които се вижда по какъв начин той предлага сходна договорка на наказани в затвор в град Йошкар Ола, на 760 км източно на Москва.

Групата " Вагнер ", учредена от Пригожин през 2014 година, заема все по-ключова роля по време на войната в Украйна, в това число по време на яростните сражения за дребния град Бахмут.

Навални е най-отявленият критик на президента Владимир Путин и гневен съперник на войната в Украйна.
 Британското разузнаване:
Британското разузнаване: " Вагнер " наема и заболели пандизчии

Те може да строят отбранителни уреди

В момента той излежава присъди от общо 11,5 година затвор по няколко обвинявания, в това число за машинация и пренебрежение към съда. Опозиционерът и западните държавни управления настояват, че обвиняванията против него са политически стимулирани.

В Туитър той съобщи, че набирането на наказани да се бият в Украйна демонстрира разложението на съветската страна.

" Основите на закона се унищожават в Русия в името на бъдещо проваляне в една позорна война " , гласи неговия пост в обществената мрежа, оповестен посредством неговите юристи и сподвижници.

На собствен ред Пригожин посочи, че доста от поддръжниците на Навални са получили позволение от страната да избягат в чужбина.

" Те трябваше да бъдат събрани, образувани в един углавен батальон и да ми бъдат предадени ", настоя той. " И не се съмнявайте, всички те щяха да умрат като герои " .
 Готвачът на Путин: Или наемници и пандизчии, или децата ви
Готвачът на Путин: Или наемници и пандизчии, или децата ви

Изявление от кетъринг компанията удостоверява участнието на Пригожин във видеото от затвор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР