Хората наистина нямаме време за губене. Нужно е съвсем малко

...
Хората наистина нямаме време за губене. Нужно е съвсем малко
Коментари Харесай

5 емоционално интелигентни неща, заради които да ви харесат за първите 5 минути

Хората в действителност нямаме време за губене. Нужно е напълно малко време, с цел да решим какво да вършим, къде да идем. Когато харесаме нещо, желаеме да му се доверим и да пести от времето ни. Във времена на нетрайни движимости и бързи връзки, желаеме нещо, за което да се хванем и да не основава затруднения - без значение дали е утринното ни кафе...или хората, с които поддържаме връзка.

Ако имате живот, работа, всекидневие, през което минават доста хора, не се изисква да задълбочавате връзки с всички, с които поддържате връзка, бихте желали допустимо най-безпроблемното другарство. Не желаете да сте край някого, който ви смущава, кара ви да се чувствате неудобно, потиска ви и ви кара да се чувствате зле. Човек няма време за отрицателни страсти, желае най-малко неприятни мигове. Затова прочувствено интелигентните хора са толкоз известни и харесвани от огромна част от хората - тъй като те улесняват общуването, оставят добър спомен и...се връщаме още веднъж при тях.

Независимо дали продавате нещо, или сте рецепционистка в СПА център, дали сте студентка и в потока ви има 120 като вас. Дали сте преподавател, или треньор по шах - общуването е неизбежно и не трябва да затруднява хората към вас. А и кой не желае да е харесван на напълно всекидневно и обикновено равнище. Не приказваме за полюции на егото и суетата, а за съгласие. Добрите маниери са един подобен метод да се поддържа връзка елементарно - признати са избрани правила и в случай че всички ги съблюдават, ще е доста по-лесно всичко. Но не е единствено това.

“Правете тези 5 прочувствено интелигентни неща в първите 5 минути от познанстовото си с някого и ще видите какъв брой елементарно и прелестно (и неангажиращо) може да е общуването. ”

1. Усмихнете се. Може да е клишето на клишетата, само че очевидно не чак толкоз, щом хората не помнят да се усмихват, когато се срещат с някого. Дайте най-голямата си усмивка, която споделя " желая да се разбираме добре, открит съм към теб и те одобрявам какъвто те виждам ". Напротив - множеството хора се вършат на значими, на повече, отколкот са, придавайки си съществени изражения, позирайки като някакви мрачни и комплицирани същества. Ако не желаете, не е нужно, не сте и длъжни, само че в случай че задачата е основаване на контакт - просто половината от работата е свършена с една усмивка.

2. Кажете нещо, обвързвано с индивида против вас, като комплимент, или нещо, което знаете сигурно за него. Както е ухилен в този миг погледът ви, кажете нещо, което показва положителен интерес. Например " Вие работите в книжарницата на улица еди коя си, нали, прелестно място " или " Всички в отдела доста харесаха презентацията ви на продукта ". Разбира се, може да се направи комплимент за косата или чантата, само че това е диалог, който в първите 5 минути ще се движи по повърхността или ще породи догадки, че желаете да копирате. Което някои хора харесват, прочее.

3. Задайте въпрос с отворен край. След комплимент като този за книжарницата, идващият въпрос би трябвало да накара индивида да приказва за себе си. Бихте могли да попитате " несъмнено е доста прелестно да работиш измежду толкоз доста книги, харесвате ли работата си? ". А след подобен като този за презентацията: " Много ли време лиши да се подготвите за нея, та този артикул има толкоз функции/приложения? " Така индивидът против вас ще се почувства провокиран да приказва за себе си, за работата си. И в случай че е прочувствено образован - би следвало тук да обърне диалога и към вас.

4. Пренесете диалога на неутрална територия. Щом говорите с този човек, значи имате най-малко нещо общо, за което можете да говорите, някаква справедлива действителност отвън персоналната. Това може да е непосредственото ви обграждане, местонахождение, мотивът за срещата. Да е публично събитие, персона. Открийте вижданията си и ги поднесете с цялата близост и почтеност, на която сте способни, като не спирате да се усмихвате. Теми табу са политика, вяра, образование, жени/мъже, секс. Слушайте индивида против вас и в случай че той подаде тематика, последвайте го. Не е нужно ние постоянно да ръководуима и дадаваме звук на диалога.

“Вярвате ли, че дотук са минали 5 минути? Почти. Колкото значимо е запознанството и първото усещане, толкоз значимо е сбогуването. Как желаете да бъдете запомнени е толкоз значимо, колкото по какъв начин желаете да ви видят за пръв път. ”

5. Оставете ужасно последно усещане. Изкуството на късия диалог повелява, че на прощаване би трябвало да преговориш всичко, което знаеш за индивида и да споменеш името му, с цел да го запомниш. Истината е, че е прелестно да чуеш името си от устата на човек, който познаваш от 5 минути, само че може да минеш така и така. Не това, което знаем за индивида, е значимо, а методът, по който ни е предиздвикал да се усещаме. Затова кажете нещо благо и се усмихнете. Пожелайте прекрасен ден, всичко положително, триумф в начинанията, Нека Силата бъде с теб или каквото обстановката и индивидът допускат.

Сбогуването с страст е доста по-важно от сбогуването с обстоятелства. Така ще бъдем запомнени най-дълго - индивидът, който е пристъпил и се е разкрил пред някого, който не познават, и ще се разделят с него със същото позитивно чувство и удовлетворение от късото време, прекарано дружно. Ние нямаме доста, нямаме цялата безкрайност. Имаме дребни споделени мигове, срещи, раздели, спомен за непосредственост и за пясък, който изтича сред пръстите. Нека тези мигове са положителни.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР