Кралица Елизабет II от Великобритания е посетила много световни лидери

...
Кралица Елизабет II от Великобритания е посетила много световни лидери
Коментари Харесай

Не каза на никого: защо кралица Елизабет II пазеше в тайна любимите си ястия

Кралица Елизабет II от Англия е посетила доста международни водачи и е участвала на безчет вечери. Бившият кралски сътрудник Гордън Рейнър означи, че Нейно Величество е имала ястия, които обича, само че ги е държала в строго защитавана загадка, забранявайки на своите готвачи да говорят за това.

По време на 70-годишното си ръководство тя обиколи света и посети всяко кътче на Британската общественост, както и участва на хиляди събития в Обединеното кралство. Но където и да отидеше, имаше няколко неща, за които се опитваше да премълчи, и обичаната й храна беше едно от тях, пише Mirror.

Някои от най-талантливите готвачи от цялостен ​​свят готвиха за Елизабет II. Сигурно е пробвала вкуснотии, които множеството хора не са опитвали. Кралицата реши, че е по-добре в никакъв случай да не разкрива на никого тайните на обичаните си ястия. И го направи по непредвидена и доста далновидна причина.

Нейно Величество не искаше да й сервират едно и също ядене, където и да пътуваше или посещаваше. Тя се опасяваше, че откакто се разбере какво избира, те безусловно ще се опитат да подготвят това ядене, с цел да й угодят. Но всеки бързо ще се отегчи от същата храна.

„ Както ми сподели един от чиновниците й, „ Ако беше споделила, че има обичано ядене, в никакъв случай нямаше да й бъде препоръчано нещо друго “, изясни Рейнър. " Само тъй като починалата кралица не говореше за обичаните си храни, това не означаваше, че тя беше изцяло безмълвна за питателните си желания, преди да дойде за обяд, някой от личния състав ревизираше авансово дали менюто дава отговор на усетите на Елизабет ".
 кралица, Елизабет II, храна Кралица Елизабет II Снимка: Getty Images
„ Ръководителят на домакинския отдел посъветвал задграничните готвачи да не готвят нищо с чесън или прекалено много подправки от боязън, че кралицата ще развие неприятен мирис, и да не готвят миди или нещо, което може да аргументи хранително отравяне “, показа той.

Никога няма да разберем същинските желания на кралицата, само че някогашният кралски готвач Дарън Макгрейди сподели, че тя е „ съществено пристрастена “ към шоколадовата торта и той постоянно я подготвя за нея.

„ Шоколадово-бисквитената торта е единствената торта, която се връща още веднъж и още веднъж всеки ден, до момента в който не свърши. Тя изяждаше малко парче всеки ден, до момента в който най-после останеше единствено едно. Но трябваше да сервират и него, тъй като кралицата искаше да изяде цялата торта ", изясни Макгрейди.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР