Хонда променя стратегията си относно развитието на двигателя за остатъка

...
Хонда променя стратегията си относно развитието на двигателя за остатъка
Коментари Харесай

Хонда променя стратегията си за последните състезания с Макларън

Хонда трансформира тактиката си по отношение на развиването на мотора за остатъка от сезона, като ще се концентрира напълно върху една основна смяна за Макларън вместо няколко по-малки усъвършенствания. Доставчикът на мотори се разделя с Макларън след три сезона взаимна работа, като японските инженери ще си партнират следващата година с Торо Росо, до момента в който Макларън ще бъде снабдяван със задвижваща единица от Рено.

В желанието си да спасят най-малко до известна степен сезона на Макларън, Хонда са построили нападателен проект за развиване до края на 2017-а. Именно плануваната огромна смяна ще разреши на Фернандо Алонсо и Стофъл Вандоорн да избегнат част от възможните санкции на стартовата решетка, които ги грозяха.

" Една от точките в проекта ни е да създадем колкото може по-голямо усъвършенстване в мотора, само че да бъде единствено едно, с цел да максимизираме резултатите до края на сезона. Предишната ни философия бе обвързвана и със идващия сезон, защото всеки прогрес тази година ще се отрази и на идната. Сега обаче знаем, че тогава няма да работим със Стофъл и Фернандо, което ознавача, че можем да се концентрираме единствено върху моментните резултати, които Макларън да реализира ", разяснява шефът на Хонда Хасегава.

Той обаче не даде период, в който ще бъде показан новият мотор: " Имаме още шест надпревари и по проект бихме желали да представим още един мотор. Това може да се случи в Малайзия, Япония или Съединени американски щати. От тази позиция ние ще се опитаме за избегнем наказване на " Сузука ", до момента в който в Съединени американски щати имаме повече позитивни резултати през последните години и е комфортно да изтърпим глобите там. Бихме се радвали да представим подобрението и по-рано - в Малайзия – само че не мога да потвърдя дали ще бъдем подготвени в подобен период ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР