Ръководителят на отбора на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф

...
Ръководителят на отбора на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф
Коментари Харесай

Волф призна какво е пренебрегнал по време на доминацията

Ръководителят на тима на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф направи едно самопризнание за годините на доминация от страна на основания в Бракли екип.

Между 2014 и 2020 преимуществото на Мерцедес на пистата беше толкоз огромно, че в отбора не трябваше да се борят за всяка парченце от секунда при обслужването на колите в бокса. В същото време техните противници работеха доста, с цел да подобрят пит стоповете си.При събирането на разликите в челото през последните години бързите стопове се оказаха доста по-важни от преди, а механиците на Мерцедес са едни от по-бавните в шамионата. По думите на Волф това се дължи на обстоятелството, че толкоз доста години манталитетът в Мерцедес не е бил зависещ на бързите прекъсвания в бокса, а избягването на грешките и продължителните престоявания на колите на едно място.

„ Нашият нрав през последните 12 години беше, че не би трябвало да сме международни първенци в пит стоповете. Просто трябваше да заобикаляме бавните стопове. Но в този момент достигнахме до обстановка, в която силите в челото са изравнение и ние би трябвало да подобрим доста стоповете си. От позиция оборудването и ефикасността на работата ние ще се подобрим, с цел да сме по-бързи от 3.5 секунди “, изясни Волф.

По-рано тази година тимът на Макларън сложи нов връх за най-бърз пит стоп в историята на Формула 1. Механиците на отбора смениха гумите на Ландо Норис по време на Гран При на Катар за единствено 1.80 секунди.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР