Преди няколко дни в Цариград трима български владици осъществиха общо

...
Преди няколко дни в Цариград трима български владици осъществиха общо
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Днес хора, пристъпили църковните закони, избраха нов митрополит

" Преди няколко дни в Цариград трима български владици реализираха общо служение с украински разколници. Службата беше осъществена със подпомагане на вселенския патриарх Вартоломей. Това, както е добре известно, съставлява канонично закононарушение.

Днес тези хора, престъпили църковните закони, избраха нов митрополит на Сливен, който е протеже на един от тях. С този избор опасността, която тегне над българската черква, става голяма. Не е загадка, че нашата патриаршия е под мощен американски напън, като ролята на главно оръдие в този напън извършва Вартоломей.

В последните няколко десетилетия в нашата черква се заформи мощно гъркоманско крило, което наяве съжалява, че ние, българите, се откъснахме от вселенската патриаршия през 1870 година Гъркоманите, вещо направлявани от фанариотите от Цариград, стават все по-силни, и днешният избор слага под въпрос бъдещето на независимата Българска православна черква. Защото изборът на нов патриарх е в края на идващия месец и по всичко проличава, че сме на път да получим гъркоман отпред на Българската патриаршия, който ще бъде просто фигурант, изпълняващ нарежданията на Вартоломей, който от ден на ден се изживява като православен папа.

Припомням, че гъркоманското лоби настоя фанариотът да бъде поканен на погребението на патриарх Неофит, което той брутално и безогледно поруга, вкарвайки в храма непоканени от никого в България украински разколници. Същото лоби в този момент още веднъж е поканило Вартоломей, този път с цел да участва на избора на нов български патриарх.

Българската патриаршия е основана през 870 година с решение на Вселенски събор и е шестата автокефална църковна организация в християнския свят след първите пет патриаршии на Йерусалим, Рим, Александрия, Антиохия и Константинопол. За страдание, през днешния ден ориста на тази хилядолетна българска духовна опора е сложена на карта поради продажничеството на няколко църковни еничари. За страдание, защото църквата е отделена от страната, нищо не можем да сторим. Остава ни единствено да се молим българите в нашата черква да надделеят над гъркоманите - по този начин както го сторихме за последно през 1870 година

А на еничарите в раса ще напомня стиховете на великия българин Григор Пърличев от неговото стихотворение, отдадено на унищожаването на Охридската българска архиепископия от фанариотите:

" Ке прати владици гърци, лицем светци, сърце вълци... " ", разяснява Костадинов в обществената мрежа Facebook, след излязлата в медиите вест за избора на Сливенски митрополит.

Какво още написа Костадинов може да видите тук: -

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР