Ферари ще представи новия си автомобил за сезон 2024 във

...
Ферари ще представи новия си автомобил за сезон 2024 във
Коментари Харесай

Ферари сменя почти изцяло колата за 2024г.

Ферари ще показа новия си автомобил за сезон 2024 във Формула 1 на 13 февруари, а шефът на Скудерията Фредерик Васьор изясни, че 95% от колата ще е изцяло нова. През предходната година Ферари разполагаше с най-бързия автомобил в квалификациите, само че в спортно движение отстъпваше на Ред Бул и отборът завоюва единствено едно съревнование - с Карлос Сайнц в Сингапур.

Силните страни на SF-23 бяха прекъсването, високата скорост на вършиме и държанието н късите завои, а огромната уязвимост - непредвидимото от време на време държание на болида и деградацията на гумите, като тези проблеми би трябвало да бъдат решени при автомобила, който към този момент носи работното име 676. “Революция, не знам дали това е вярната дума за колата ни за сезон 2024, защото за трета поредна година техническите правила са без смяна и не могат да се вършат огромни промени по колите - изясни Васьор на среща с медиите в Маранело. - Става въпрос за десети от секундата. Трябва да подобрим 0,1-0,2 % от представянето ни, не 5%. Но би трябвало да създадем значима стъпка напред. Променяме и сменяме 95% от съставените елементи в новия автомобил, може би това ще е гражданска война. ”

Васьор добави, че има вяра, че във Ферари е реализиран напредък в хода на зимната пауза, само че посочи, че едвам на тестванията в Бахрейн ще стане ясно къде се намира отбора по отношение на противниците си.

“За нас най-важното нещо в този момент е да продължим да работим, да натискаме, да не стопираме развиването, водачите ни вземат участие пълноценно в този развой - добави Васьор. - Мисля, че се движим в вярната посока, само че в Бахрейн ще забележим до каква степен сме стигнали. ”

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР