Хиляди хора излязоха на демонстрации в немскоезичния свят в международния

...
Хиляди хора излязоха на демонстрации в немскоезичния свят в международния
Коментари Харесай

На много места в света отбелязаха Международния ден за инициативи срещу расизма

Хиляди хора излязоха на демонстрации в немскоезичния свят в интернационалния ден за начинания против расизма. Те показаха взаимност с жителите на Нова Зеландия и стачкуваха против омразата, насаждана от дясно-екстремистки партии и симпатизанти на тази идеология. Във Виена, по данни на уредниците, стачкуваха 12 000 души. В Германия манифестации се организираха в 27 града.

В Берлин през днешния ден непрестанно валя дъжд, само че той не попречи на тези, които желаеха да изразят позиция. Обезпокоени са от влошената социална атмосфера, в която се основава неприязън и злоба. Участниците се оповестиха против популистките течения в страната и чужбина. Негодуванието им е ориентирано съответно против " Алтернатива за Германия ".

Протестите, проведени през днешния ден, са знак за разнообразие, такива каквито са актуалните общества. Необходимостта от начинания като тези, уредниците виждат и във обстоятелството, че атентаторът в Нова Зеландия се е вдъхновявал от неонацисти в Европа.

Антирасистката проява в град Айзенах в източната провинция Тюрингия се организира без произшествия, макар че редом с нея се организираше събиране на неонацистката Националдемократическа партия на Германия. В града постоянно се е стигало до насилствени офанзиви от страна на крайнодесните.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР