Правилното ежедневно почистване на лицето помага за отстраняване на грим,

...
Правилното ежедневно почистване на лицето помага за отстраняване на грим,
Коментари Харесай

Ежедневно почистване на лицето: кои продукти са подходящи?

Правилното всекидневно разчистване на лицето оказва помощ за премахване на грим, замърсявания и непотребен себум. Но изборът на подобаваща козметика зависи от някои особености. За ежедневна грижа е значимо да разбирате своите потребности, изясняват експертите от Galen.bg.

Какви артикули да изберем съгласно вида кожа?



Добре е да се употребява козметика с нежни и ефикасни формули като тези на Cerave, които са подобаващи за разнообразни видове проблеми и оказват помощ против раздразнения, възпаления, сухота или омазняване, акне и така нататък Ето няколко съвета за избор:

за суха кожа:

кремообразни почистващи артикули или овлажняващо олио – артикули на маслена основа, които поддържат хидратацията и почистват епидермиса. Не отстраняват естественото навлажняване и секрецията на себум;
козметика без алкохол и сулфати – тези дейни субстанции в допълнение изсушават лицето.

за мазна кожа:

почистващ гел на водна основа – отстранява непотребния себум и предотвратява запушването на порите на лицето;
салицилова киселина – оказва помощ за ексфолиация на порите и предотвратява акнето; подобаващи артикули можете да откриете в гамата на.

за комбинирана кожа:

почистващи артикули с комбинирани формули – балансират потребността от хидратация и надзор на омазняването.

за сензитивна кожа:

всекидневно разчистване със синтетични детергенти – по-меки от нормалните сапуни и с по-ниско pH, което ги прави идеални при нараснала чувствителност;
отбягване на нападателните ексфолианти и съставки – могат да провокират неспокойствие и инфектиране.

Чести неточности при разчистване на лицето



Хората позволяват някои чести неточности при всекидневно разчистване на лицето си, описват специалистите от екипа на аптека Гален. Ето кои са те:

Прекалено нападателно разчистване
Използването на прекомерно груби ексфолианти или прекомерно честото миене, изключително със мощни почистващи субстанции, поврежда вашата кожна преграда и води до сухота, неспокойствие и инфектиране.

Използване на несъответствуваща козметика
Съставки, които не подхождат на потребностите ви, водят до акне, сухота или обособяване на по-голямо количество себум.

Пренебрегване на хидратацията
След ежедневното разчистване би трябвало да участва хидратация, даже при прекалено омазняване. Това възвръща влагата и оказва помощ за здравето и хубостта ви.

Правилното всекидневно разчистване на лицето ще ви помогне да запазите неговото здраве и хубост. Избирайте подобаващи дейни съставки, които да се погрижат за самостоятелните ви потребности.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР