Хидротестовете по цялото трасе на Интерконектора с Гърция са завършени.

...
Хидротестовете по цялото трасе на Интерконектора с Гърция са завършени.
Коментари Харесай

Приключиха хидротестовете по интерконектора с Гърция

Хидротестовете по цялото трасе на Интерконектора с Гърция са приключени. Това оповестиха от ICGB. Хидротестовете на всички 8 кранови възела на газопровода са изпълнени сполучливо. Напредват и дейностите по довеждане докрай на двете газоизмервателни станции.

Хидротестът е способ за инспекция на целостта на газопровода след неговото създаване. Тестът се ползва поетапно по цялата дължина на оборудването и включва запълване на сегментите на газопровода с вода под налягане - по-високо в сравнение с природният газ в миналото би достигнал. По този метод компанията архитект може да удостовери сигурността на газопровода, както и неговото качество.

" Финализирането на този развой е съществена стъпка към завършването на интерконектора и към неговото въвеждане в комерсиална употреба. Проектът IGB е стратегически и все по-голям освен за двете страни, които го реализират, само че и за целия район, тъй че разчитаме строителят да извърши уговорките си допустимо най-бързо, с цел да може съответните институции да задействат всички нужни административни процедури за въвеждане в употреба ", обявиха изпълнителните шефове на плановата компания ICGB Теодора Георгиева и Константинос Караянакос.

Към средата на април 91% от всички строителни действия са приключени. Остава да бъдат довършени двете газоизмервателни станции при Стара Загора и Комотини, където работата напредва интензивно. По приключената линейна част към този момент започва рекултивация - по план цялото 182-километрово трасе на газопровода следва да бъде възобновено в сходство с всички екологични правила.

ICGB регистрира икономическото и общественото значение на газопровода. ICGB приготвя редица действия в поддръжка на общностите в районите по трасето на газопровода както в България, по този начин и в Гърция.

Един от основните задължения на ICGB за последния оставащ обществен и екологичен одит по време на строителната фаза е да регистрира приключването на строителните работи по газопровода в сходство с всички интернационалните стандарти, минимизирайки всички екологични и обществени въздействия.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР