Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини ще остане в историята

...
Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини ще остане в историята
Коментари Харесай

Гасперини: Мисля, че написахме история

Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини ще остане в историята след снощния тримуф на отбора в Лига Европа. Той стана най-възрастният треньор, печелил дебютния си край в евротурнирите, откакто победи с 3:0 Байер (Леверкузен) на финала на Лига Европа.

" Мисля, че написахме история, също и поради метода, по който спечелихме трофея. Беше просто необикновено. Победихме Ливърпул и Спортинг (Лисабон), които са страхотни тимове. Когато се изправихме против Ливърпул, те бяха първи във Висшата лига. Сега немските първенци бяха невероятни! ".

" Често играем с трима нападатели. Всички условия за успех през днешния ден бяха налице. Трябваше да се опитаме да бъдем рискови, това е край и единственото, което имаше значение, беше успеха. Знаехме, че играта по този метод може да ни донесе преимущества. Беше извънреден мач ", проучва представянето на своя тим на финала.

" Направихме го без грам подозрение и показахме кой е по-добрият тим. Наистина, това е доста мощен тим и успеха ни прави доста щастливи, тъй като постигнахме необикновено достижение с тима ", приключи Гасперини.

Аталанта постави завършек на серията на Байер (Леверкузен) от 51 следващи мача без загуба във всички шампионати.
 Аталанта завоюва Лига Европа след победа над Байер (Леверкузен) с 3:0
Проклятието на финалите посече непобедимия Леверкузен, Аталанта сбъдна огромната си фантазия!

Рецитал на Адемола Лукман донесе на бергамаските трофея в Лига Европа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР