Хари Джестетнър е на 22 години, но въпреки крехката си

...
Хари Джестетнър е на 22 години, но въпреки крехката си
Коментари Харесай

22-годишен продаде платформа по модела на OnlyFans за 65 милиона долара

Хари Джестетнър е на 22 години, само че макар нежната си възраст, към този момент е милионер.

Миналата година той продава компанията си Fanfix за 65 млн. $, по данни на Crunchbase.

Младежът основава платформата през 2020 година, а моделът й разрешава на основателите на наличие за обществените мрежи и на инфлуенсъри да печелят от своите фенбази, като оферират месечен заплатен абонамент.

Ако ви звучи познато, не грешите – значително това е правилото на OnlyFans, само че с една много основна разлика: голите фотоси не са позволени.

За разлика от OnlyFans, който предлага наличие за възрастни и Patreon, който разрешава голотата според от подтекста, Fanfix се предлага като източник на доходи за авторитетни персони от поколението Z, които желаят да печелят пари от своите почитатели, само че без да са свързани с порнографско наличие, написа Businessinsider.

Освен това, те би трябвало да имат над 10 000 почитатели в профилите си в обществените медии, с цел да могат да се причислят към Fanfix.

Най-известните сметки в OnlyFans " в действителност са свързани с рискова порнография, което значи, че губят от покупко-продажби с известни марки ", безапелационен е Хари.

Ави Ганди, създател на Partner with Creators и някогашен началник на партньорствата с инфлуенсъри в Patreon, разяснява пред Insider, че фирмите, които се занимават с маркетинг на марки, " е доста малко евентуално да влагат в партньорство с персони в OnlyFans поради асоциацията с марката ".

Някои оповестиха продажбата на Fanfix на SuperOrdinary, " ускорител на марки ", който оказва помощ на фирмите да се популяризират посредством партньорства с инфлуенсъри, като сигнал, че " стопанската система на основателите е тук, с цел да остане ". Данните, предоставени от TechCrunch, демонстрират, че междинният годишен приход на един създател в платформата е 70 000 $.

Самият Хари не пести рецензии за съперниците си, като назовава Patreon " остаряла платформа за настолни компютри, предопределена за поколението на нашите родители ", а OnlyFans - " порно уебсайт " с " голяма стигма към него ".

Но Fanfix е дребен спрямо OnlyFans, който през 2021 година декларира пред Insider, че има 180 милиона регистрирани консуматори - към 18 пъти повече от броя на потребителите на Fanfix през днешния ден.

Хари Джестетнър израства вЛондон и има богат и новаторски генезис, отбелязва Businessinsider.

Неговият прапрадядо Дейвид Джестетнър, който той счита за свое ентусиазъм, изобретява през 1879 година ранна фотокопирна машина. Ricoh купува компанията през 1996 година за 226 млн. $, оповестява The Guardian. Изданието напомня също, че бащата на Хари, Даниел, е един от най-богатите млади бизнесмени в Обединеното кралство през 2000 година

Преди да се реалокира в Лос Анджелис за гимназията, Хари учи в " Хайгейт ", учебно заведение, чиито такси сега възлизат на 29 000 $ годишно. Именно там той се среща със съоснователя на компанията Саймън Помпан.

През пандемията те започват благотворителна организация, наречена " Fuel Our Heroes ", като употребяват обществените медии, с цел да съберат над 350 000 $ в помощ на здравните служащи.

Работейки от стаите си в общежитието, Хари и Саймън набират 1,3 милиона $ от фирмите за рисков капитал Antler, Rough Draft Ventures и Day One Ventures, с цел да основат Fanfix.

" Позволяваме това, което е социална норма, и не навлизаме в по-открити области. Най-неприличните неща в нашата платформа ще бъдат сходни на най-неприличните неща в TikTok или Instagram ", безапелационен е Хари по отношение на разпоредбите за наличието.

През 2022 година Хари споделя в подкаст за Spotify, че използването на 30-процентните такси на Apple върху покупките в приложенията би означавало, че приходите на основателите на наличие ще намалеят фрапантно, което съгласно него би било " безусловно нелепа идея ". Fanfix взема 20% комисионна от приходите на потребителите си - същата ставка като OnlyFans.

Когато SuperOrdinary купува Fanfix, излиза наяве, че има проекти за продуктово съдействие със основателите на платформата.

От своя страна, Хари е безапелационен, че е бил прям с потребителите на Fanfix във връзка с това, че съгласно него те постоянно ще печелят повече от OnlyFans заради упованието, че почитателите ще могат да виждат голо наличие. Според него обаче, Fanfix може даже да " задмине " OnlyFans след няколко години, въпреки че това е по-скоро упоритост, в сравнение с прогноза.

" Instagram, Фейсбук, а по-късно и TikTok трябваше да се погрижат за монетизацията. Те се провалиха в това. И се възползваха от основателите на наличие, с което се отвори голяма празнота за платформи като Patreon и като нас. ", добавя 22-годишният милионер.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР