Гръцката полиция използва сълзотворен газ срещу протестиращи пред сградата на

...
Гръцката полиция използва сълзотворен газ срещу протестиращи пред сградата на
Коментари Харесай

Сълзотворен газ, палки и гранати в Атина

Гръцката полиция употребява сълзотворен газ против протестиращи пред постройката на Народното събрание, където депутатите гласоподаваха нов пакет ограничения за икономии, изисквани от интернационалните кредитори на страната в подмяна на нов транш от избавителните заеми, съобщи Reuters.

Над 10 000 души участваха в като цяло кротичък протест пред Народното събрание, когато група от стотина крайнолеви стачкуващи започнаха да хвърлят запалителни бомби и камъни против полицията, която беше образувала кордон към Народното събрание. Полицията отговори със сълзотворен газ и шокови гранати.

По същото време стана ясно, че Народното събрание е одобрил проектозакон за нови ограничения за икономии, съдържащ фискални, енергийни и трудови промени, изисквани от интернационалните кредитори в подмяна на разпределяне на нов транш от избавителната помощ.





Проектът беше утвърден с болшинство в 300-местния парламент, до момента в който хиляди хора стачкуваха пред постройката на законодателния орган против мъчителните ограничения.

Същевременно огромен брой трудещи се участваха в 24-часова стачка в символ на митинг против новите мъчителни ограничения, които плануват понижаване на фамилните надбавки, вършат по-трудно за профсъюзите да провеждат стачки и дават опция за онлайн търгове с парцели на длъжници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР