САЩ, Великобритания и други европейски страни се опитват да увеличат

...
САЩ, Великобритания и други европейски страни се опитват да увеличат
Коментари Харесай

Sky News: Русия произвежда снаряди в пъти по-бързо и по-евтино от Запада

САЩ, Англия и други европейски страни се пробват да усилят производството на артилерийски снаряди в своите фабрики, само че към момента изостават от Русия, оповестява.

Войната е разказана през цялото време като " борба с огън " заради размера на употребяваните артилерийски снаряди.

Това накара Съединени американски щати, Обединеното кралство и други европейски съдружници да се стремят да усилят производството в съответните си заводи, само че способността им да създават артилерийски снаряди към момента изостава от тази на Русия макар комбинираната икономическа мощ, която надалеч надминава тази на Москва.

В резултат на това украинските бойци на фронтовата линия споделят, че за всеки един обстрел, който стрелят против съветските позиции, нахлуващите войски могат да изстрелят към пет снаряда.

Борейки се против възможностите, украинците споделят, че са станали опитни в опитите си да създадат всеки кръг от голяма важност.

„ Често единствено с един, два или три снаряда можем изцяло да унищожим цел “, сподели старши лейтенант Константин, пълководец на артилерийска батарея от 57-ма бригада, която се бори против ново съветско навлизане в региона на Харков, на североизток. на Украйна.

Но командирът сподели, че украинските войски към момента се нуждаят от повече доставки.

„ Трябва да продължим да задържаме руснаците и да накараме всеки метър земя, който се опитат да завладяват, да им коства стотици животи. “

Изследването на артилерийските снаряди от Bain & Company, което се основава на обществено налична информация, откри, че съветските заводи се чака да произведат или обновят към 4,5 милиона артилерийски снаряда тази година спрямо комбинирано произвеждане от към 1,3 милиона снаряда в европейските народи и Съединени американски щати.

Що се отнася до себестойността, междинната индустриална цена на 155 mm снаряд - видът, създаван от страните от НАТО - е към 4000 $ (£3160) за единица, макар че варира доста сред страните. Това се съпоставя с регистрирани съветски индустриални разноски от към 1000 $ (£790) за 152 mm снаряд, който съветските въоръжени сили употребяват.

Артилерията е единствено един от многото дефицит на муниции, пред които е изправена Украйна.

Sky News посети група новобранци в източната част на страната, които се учат по какъв начин да употребяват противотанкова ракета N-LAW, предоставена за първи път на украинската войска от Обединеното кралство.

Те споделиха, че дефицитът на доставки значи, че те просто се преструват, че стрелят с оръжието по време на образование и биха го употребявали действително единствено когато са в борба - и единствено когато има ресурси.

„ Липсват ни N-LAW и ни трябват повече “, сподели боец с позивна „ Болт “, който обучаваше новите бойци в разследващия батальон на 5-а бригада.

Попитан дали има известие за служащите във фабриката в Обединеното кралство, които сглобиха оръжието, Болт сподели: „ Бихме желали да благодарим на нашите западни сътрудници за тяхната помощ. Но, в случай че е допустимо, ще бъдем доста признателни, в случай че могат да обезпечат повече муниции на НАТО “.

Важността на производството на оръжия и муниции е повода, заради която доста специалисти споделят, че фабричните индустриални линии - а не фронтовата линия - могат да бъдат мястото, където се печели войната в Украйна, написа още изданието.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР