Голямата стъпка Мистериозният космат и по всяка вероятност миризлив двукрак човек-звяр,

...
Голямата стъпка
Мистериозният космат и по всяка вероятност миризлив двукрак човек-звяр,
Коментари Харесай

Митичните зверове - съществуват ли наистина?

Голямата стъпка

Мистериозният окосмен и по всяка възможност смрадлив двукрак човек-звяр, хипотетично бродещ из пустошта на Северна Америка, е именуван с доста имена, най-известното от които е Голямата стъпка.

Сведения за него има от 1950 година като до момента не са открити доказателства за неговото битие – зъби, четина, кости или каквото и да било друго.

Най-автентичното доказателство е известният филм, сниман от Патерсън и Гимлин в Калифорния през 1967г. и на него по-скоро се вижда мъж, облечен в на ниска цена костюм на горила.

Неси

Може би най-известна като Чудовището от Лох-Нес, Неси е водният звяр, за който се смята, че населява езерото Лох-Нес в Шотландия. За първи път е видяна през 1933г. и от този момент насам голям брой локални поданици и туристи настояват, че са забелязали нещо в студените дълбини.

Според някои Неси е плезиозавър, огромно морско влечуго от ерата на динозаврите. Въпреки изказванията на очевидци, подправените фотоси и научните изследвания, сигурни доказателства за съществуването на Неси към момента няма.

 Митичните зверове - съществуват ли в действителност?

Дяволът от Джърси

Този митичен звяр безусловно е роден при започване на осемнадесети век. Според фолклора по това време жена в региона на Ню Джърси дава живот на прокълнато страшилище с глава на кон, криле на прилеп и демонски копита.

През вековете легендата е подхранвана от измислици, измами и понякога забелязване на странни неща в горите, само че съгласно книгата на Лорън Коулман “Чудовищата на Ню Джърси ”, несъмнено доказателство, че това е освен това от мит, няма.

Чудовището от Монтоук

Сравнително ново попълнение в листата на зверовете, Чудовището от Монтоук е необичайно създание, изхвърлено на плажа в Монтоук, Ню Йорк през Юли 2008г.

Снимка на четирикракото животно с нокти и съвсем никаква четина беше публикувана из Интернет. Според някои това е машинация, други имат вяра, че е било прасе или непознато, евентуално генетично модифицирано животно.

Русалката Фийджи

Въпреки че русалките като цяло не се вписват в облика на чудовища или зверове, Русалката Фийджи е изключение. Шоуменът Барнъм показва през 1840г. известната нимфа Фийджи – не красива, полугола жена-риба, а създание с противна глава и торс на дребна маймуна и тяло и опашка на риба.

Разбира се, то не било същинско – непосредствен оглед разкрива ръчният тегел, които съединява двете животни. Това е единствено една от няколкото фалшифи русалки, основани за облага от любознанието на публиката.

Морски чудовища

Разказите за морски чудовища съществуват от хилядолетия. Книга от 1752г. със заглавие “Естествена история на Норвегия ” разказва страшилище, наречено Кракен, с размер на дребен остров, плоско и с голям брой крака.

Често то е поставяно под контрола на морските богове. В днешно време изказванията за забелязване на морски чудовища са доста редки и учените имат вяра, че доста от по-ранните разкази на очевидци в действителност разказват великански сепии, които могат да доближат дължина от над 10 метра.

Огопого

Изглежда че всяка страна си има лично езерно страшилище. Огопого или Канадското страшилище от Лох-Нес е мистериозен звяр, за който мнозина имат вяра че се спотайва в езерото Оканаган в Британска Колумбия.

Векове преди този момент локалното население вярвало, че воден дух населява езерото и човешки жертвоприношения били правени, с цел да се умилостиви водния дявол.

Огопого в действителност носи името на известна танцувална ария и макар неналичието на научни доказателства, хора от време на време описват за странни неща, протичащи се в езерото.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР