Голямата битка сега е между демократи и популисти. България падна

...
Голямата битка сега е между демократи и популисти. България падна
Коментари Харесай

Политиците сами са си произвели минно поле

Голямата борба в този момент е сред демократи и популисти. България падна в плен на популизма. Колкото по-голям е популизма, толкоз по-малко ще са вложенията в страната. Това съобщи в ефира на БиТиВи някогашният президент Росен Плевнелиев.

Сега сме на ръба – сами, изолирани, без бюджет, в съветската орбита. Всичко може да се поправи, в случай че тръгнем по верния път, разясни той.

Според него политиците сами са си произвели минно поле.

Накъдето и да тръгнат ще настъпят мина, уточни Плевнелиев.

Това биткаджийтство, довело до противозаконен арест, можеше да не се случи, в случай че имаше верен политически метод. Това беше див популизъм, добави някогашният президент.

Плевнелиев бе безапелационен, че Б ългария има потребност от постоянен кабинет, а не държавно управление на Радев.

Ако референдума на „ Възраждане “ успее, младите българи ще изоставен страната. Ако не приемем бюджет, който да е умен, нямаме бъдеще. Ако не създадем правосъдната промяна, жителите няма да имат чувство за правдивост. Ако не съставим постоянен кабинет, Радев ще продължи да ръководи. Ако не приемем законите по ПВУ, осъждаме стопанската система ни на застой , разясни той.

По думите му най-стабилно би било евроатлантическо държавно управление с мандата на ГЕРБ, което да ускори България към Европа, оттатък обсега на Путин. Ако това не стане самодейността отива при ПП-ДБ. Ако те тръгнат да вършат кабинет с ярки фигури, ще сгрешат и няма да получат поддръжка, посочи Плевнелиев.

Според него, в случай че с първите два мандата не се сформира постоянен кабинет, има опция това да стане и с третия, само че това зависи от това на коя партия президента реши да го връчи. Ако нямаме държавно управление ще станем очевидци на груповото самоубийство на евроатлантическите партии, добави той.

За Плевнелиев не е изненада, че Бойко Борисов още веднъж е народен представител .

Бившият президент уточни, че това е осъзнато деяние и Борисов излиза Излиза от зоната си на комфорт, с цел да даде решение.

Източник: news24sofia.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР