Трета среща: ПП-ДБ при президента Румен Радев. Точно в 14

...
Трета среща: ПП-ДБ при президента Румен Радев. Точно в 14
Коментари Харесай

Трета среща: ПП-ДБ при президента Румен Радев

Трета среща: ПП-ДБ при президента Румен Радев. Точно в 14 часа стартира срещата на третата по величина парламентарна група в 50-тото Народно заседание – ПП-ДБ с държавия глава.
Румен Радев започва през днешния ден наложителните
по Конституция съвещания с политическите сили в праламента преди връчването на първия изследователски мандат. Според главния закон той се поставя на най-голямата мощ в Народното събрание – ГЕРБ-СДС.


На срещата през днешния ден при Радев водачът на
ГЕРБ Бойко борисов разгласи готовността си да излъчи държавно управление на малцинството с мандата на ГЕРБ и да търси поддръжка на останалите партии в Народното събрание.

Готовност един възможен кабинет да
получи поддръжката на Движение за права и свободи обявиха и от втората по величина парламентарана група по време на своите диалози с президента. Пред президента зам.-председателят на ПГ на ДПс Йордан Цонев разгласи, че „ най-норламното нещо е да се поддържа мандатът на победитела “ за сформиране на държавно управление.

Още преди два дни дни от ПП-ДБ оповестиха
пък, че не имат вяра Румен Радев да им връчи третия мандат, тъй като Борисов го пратил на срещата на НАТО. Станислав Балабанов от Има Такъв Народ също изрази подозрение в случай, че президентът ги нарекъл преди време „ шарлатани “.
Съмнявам се, че третият мандат ще пристигна
при нас, защото на Радев му харесва тази обстановка на неустановеност, която Борисов (Бойко) и Пеевски (Делян) основават, той се възползва от нея. Това разяснява в предаването „ Говори в този момент “ по Българска национална телевизия депутатът от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ)
Мартин Димитров в отговор на въпрос
дали са подготвени да предложат държавно управление при такава догадка. Борисов изпрати президента на срещата на върха на НАТО, което значи, че сред него и Радев има непрекъснат разговор, аргументира се той.
Станислав Балабанов от „ ИТН “
също изрази подозрение президентът Румен Радев да даде третия мандат на ПП-ДБ, в случай, че той ги е нарекъл преди време „ шарлатани “, а при връчването на мандата в 49-ото Народно събрание е споделил, че, в случай че Конституцията му позволяваше, не би им го дал.
Тези хора са жадни за власт – ПП-ДБ,
даже и да получат мандат, допускам какви ще са им претендентите, ще вървят към по-политическо държавно управление с финансов министър Асен Василев и ние не бихме взели участие в подобен вид диалози, в случай че такова е предлагането, акцентира Станислав Балабанов в студиото на „ Говори в този момент “ по Българска национална телевизия.
Очаквайте детайлности!
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР