Европейската комисия съобщи, че осигурява близо три милиарда евро за

...
Европейската комисия съобщи, че осигурява близо три милиарда евро за
Коментари Харесай

ЕС предоставя над 65 млн. евро на България за енергийни проекти

Европейската комисия заяви, че обезпечава близо три милиарда евро за развиване на енергетиката в няколко страни от Европейски Съюз. България се планува да получи 65,2 милиона евро, означи на конференция представител на комисията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Осигурените средства са от приходите от търговия с излъчвания и ще послужат за 39 плана в 10 страни от Европейски Съюз, се показва в известие на Европейска комисия. Средствата ще послужат за възстановяване на енергийните системи, за понижаване на замърсяването с парникови газове, за повишение на енергийната успеваемост. С европейската поддръжка ще бъде обезпечен ток от възобновими източници.

За плана у нас се разяснява, че е ориентиран към възстановяване на електропреносната мрежа. България се планува да получи общо близо 197 милиона евро по планове, свързани с слагането на нови електромери, за предпазване на данни за разхода на потребителите, за понижаване на използването на изкопаеми горива, за транспорти на ток, за промяна на проводници и трасфрорматори.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР