Най-малко 15 полицаи и православен свещеник са били убити при

...
Най-малко 15 полицаи и православен свещеник са били убити при
Коментари Харесай

15 полицаи и свещеник загинаха при нападения срещу църкви в Дагестан

Най-малко 15 служители на реда и православен духовник са били убити при серия от набези в съветската република Дагестан в Северен Кавказ. Това заяви губернаторът Сергей Меликов във видеопослание рано тази заран.

Първоначално се говореше единствено за шестима убити служители на реда, само че в неделя съгласно управляващите незнайни лица са разкрили огън по православна черква и синагога в град Дербент. Според държавните медии двете места за поклонение са се запалили. Почти по същото време е имало въоръжено нахлуване против друга черква и полицейски сектор в регионалната столица Махачкала, която се намира на над 100 км. от Дербент.

Националният комитет за битка с тероризма квалифицира нападенията като терористични актове. Властите започнаха антитерористична интервенция в района. В процеса на интервенцията са били " премахнати " петима обвинени нападатели, разгласи виновният комитет.

Междувременно губернаторът Меликов приказва за шестима " бандити ", които са били " премахнати ". Противоречивата информация към момента не може да бъде изяснена. Първоначално не беше ясно и какъв брой общо нападатели са взели участие в офанзивите. Меликов дефинира нападението в Telegram като опит за дестабилизиране на обстановката в района.

Дагестан, в който доминира ислямът, е един от най-бедните райони в Русия. Републиката граничи и с Чечения.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР