Гневно писмо срещу политиците в България написа любимият актьор Христо

...
Гневно писмо срещу политиците в България написа любимият актьор Христо
Коментари Харесай

Христо Мутафчиев взриви държавата. Помете политиците

Гневно писмо против политиците в България написа обичаният артист Христо Мутафчиев. Причината е, че бюджетът за просвета по думите му е в „ рамките на статистическата неточност ”.

„ Скъпи, другари, духовни учители, хора на словото, музиката, танца, изобразителното изкуство, театъра! Ограбват ни! Крадат от децата ни, крадат от родителите ни, вземат от всички, които се пробват да работят старателно за развиването на българската еднаквост, просвета и полезности! Всички ние, които с ниските си приходи продължаваме да намираме претекст и възторг да творим, ние които се опитваме да кажем „ Не! “ на войната със своите миролюбиви дейности, с образеца, който ние даваме посредством изкуствата, с цялата си угриженост за България и за децата, които порастват в тази страна, сме ограбени за следващ път от служители от Министерството на финансите, които са пресметнали със своите бездушни калкулатори, че бюджетът за просвета ще бъде в границите на статистическата неточност “, написа шефът на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев.
-->
„ Обръщам се към вас като към последната вяра за здрав разсъдък в политическата ни класа! Смятате ли, че културата е неточност? Ще подкрепите ли този бюджет за просвета?

Според средносрочната прогноза в Министерството на финансите за идващите две години бюджетът в група „ Култура “ се понижава от 0,6 % на 0,4 %! Според самостоятелни калкулации за още две-три години този бюджет би трябвало да изчезне изцяло!

Вярвам, че единственият метод, с цел да спрем това безумно пресмятане, е Народното събрание с поддръжката на всички парламентарни групи единомислещо да гласоподава в пленарната зала нарастване на бюджета за Култура с 50 %. В противоположен случай още след няколко месеца ще стартират банкрути във всички театри в страната, опери, симфонични оркестри, музеи, галерии, учебни заведения по изкуствата, български културни центрове по света! Ще катастрофират цялата българска еднаквост, културно завещание, духовно развиване, достиженията на създателите, развиването и националното благосъстояние! “, написа Мутафчиев и се обръща персонално към водачите на политически партии - Десислава Атанасова, Атанас Атанасов, Кирил Петков, Костадин Костадинов, Мустафа Карадайъ, Корнелия Нинова, Тошко Йорданов. „ Вярвам, че можете да извършите повече за българската просвета, когато разглеждате, обсъждате и приемате бюджета в Народното събрание “, приключва Мутафчиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР