Гледам по една от нашенските големи телевизии“ как някакъв стажант“

...
Гледам по една от нашенските големи телевизии“ как някакъв стажант“
Коментари Харесай

Мисленето забранено! Това е и Оруел не го е сънувал…

Гледам по една от нашенските „ огромни малките екрани “ по какъв начин някакъв „ стажант “ от лондонската централа на BBC се прави на Гьобелс, Берия и Макарти по едно и също време, като ръси слюнки и пяна във връзка „ съветската дезинформация “ и нейното въздействие в България, Сърбия и изобщо в Европа. Лайтмотивът на тирадата на мазния евро-атлантически талибан е прост до погнуса и обобщава настоящия медиен „ Член първи “ за ембарго върху всяка осведомителна и аналитична позиция, друга от Генералната линия на „ Американския консенсус “.

Ашколсун, машала, но нали „ Светая светих “ на Демокрацията бе плурализмът?! Блажени са вярващите преди да са се осъзнали като жертви на най-жестоката машинация в Историята на човечеството. Аборигени доверчиви, по този начин ви се пада…

Мисленето неразрешено!

Да, точно това е слоганът, разбирай лозунгът, на неолибералната Диктатура, поробила планетата след измяната на Горбачов на кораба „ Максим Горки “ през есента на 1989-та в залива на малтийската крепост Ла Валета. Каменната тераса над залива, където Белязания Юда от Кремъл и Буш-баща ревизираха Ялта-45, се назовава „ Градината на рицарите “, само че май би трябвало да се преименува в „ Алея на Хаоса “!

Откакто тогавашния руски генсек продаде Идея и Родина против персоналната и фамилната си спекулация, светът се оказа без фундамента на гео-политическото, двуполюсно равновесие и не инцидентно в този момент сме изправени пред кошмара на нуклеарен Апокалипсис. Осем десетилетия откакто „ готините момчета “ от Съединени американски щати пускат радиоактивната „ гъба “ над японските градове Хирошима и Нагазаки. За Съда в Хага обаче това е като детска приказка за Баба Яга и Кашчей Безсмъртни.

Да се върнем обаче към присъдата под мотото „ Мисленето неразрешено! “. Не единствено поради гузното замитане под килима на Историята на закононарушенията против човечеството в Далечния изток и в по-близкия Дрезден, да не приказваме за бомбардировките през зимата на 1943-44 година против нещастна България и геноцида в изключително огромни размери в Индокитай, Ирак, Афганистан и така нататък

А спомня ли си някой за кървавия „ майдан “ в Чили тъкмо преди половин век?! Бомбардирането на Сърбия? Няма проблеми щом кървавата интрига е от името на „ националния интерес “ на Съединени американски щати. Точно тази шизофренична аксиома е кодът за разшифроване на актуалната човешка покруса но митичния италиански стихотворец от Средновековието Данте Алигиери.

Със садистична непримиримост, въоръжена с механизмите за напън, надзор и принуда на Властта, неолибералният фашизъм/болшевизъм възпроизвежда най-мрачните сюжети на йезуитската Инквизиция, религиозните касапници от двете страни на Ламанша, революционния гнет във Франция и Русия, практиката на ЧК и Гестапо, по-късно на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), Централно разузнавателно управление на САЩ, ФБР и тайните служби на всевъзможни деспоти и сатрапи по света.

Може да се каже и по този начин – в едно цяло пред очите ни, в случай че имаме морално и обществено зрение, се преплитат тоталитарните практики от Лойола през Робеспиер и Дантон до Ленин, Сталин, Хитлер, Мусолини, Макарти, Хувър, Мобуту, Пиночет, африканските и азиатските сатрапи от интервенциите на Централно разузнавателно управление на САЩ срещу „ комунизма “ до „ Културната гражданска война “ на Мао Дзедун и „ алените кхмери “ в Камбоджа. Плюс гръцки полковници и турски генерали. А в основата на тази кървава пирамида постоянно и на всички места е едно и също, а точно – възбраната на различната мисъл. В наши дни – на Оливър Стоун и Ноам Чомски, Сеймур Хирш, Пиер дьо Гол и Виктор Орбан…

Вече нема лабаво

Или както гласи една кръвожадна нацистка максима, изписвана от дрогираните „ свастики “ от шпицкомандата „ София запад “ по фасадите на София – „ Който не е с нас, е срещу нас… “. Точно по този начин. Вече нема лабаво и демократична лиготия! В кръстопътни моменти никой не е измислил нищо по-добро за Властта от тоталния надзор, цензурата, репресията и експанзията. И ето ни не в 1984, а в 2024 година А мракобесието с днешна дата и Оруел не го е сънувал. В такива мега размери и при чудовищна измама.

Откакто Русия и Китай надигнаха глава преди 10-15 години, с цел да оспорят монополния „ Американски ред “, открит в Малта от Буш-баща и подлогата Горбачов, Вашингтон и подизпълнителите от НАТО, Европейски Съюз, Канада, Япония, Южна Корея, Австралия, Нова Зеландия, започнаха следващия Кръстоносен поход за „ святата религия “ на световната олигархия.

А в този случай залогът е не християнски, но бала, а цинично корпоративен и гео-политически. Целта е простосмъртната популация дефинитивно да коленичи пред „ богоизбраната “ Секта на семействата Рокфелер, Ротшилд, Кенеди, Буш, Клинтън, Байдън, наред с „ масоните “ от династията Уиндзор с примеси от Кобург-Гота…

А най-важната стъпка за тоталното послушание на незрящото население е да му се отнеме правото на осведомено и различно мнение. Пробваха го посредством атентатите в Ню Йорк през 2001-ва, след това му натресоха мантрата „ Сигурност против права “, измислиха нашествието в Афганистан и Ирак, Финансовата рецесия 2008-2009, „ Арабската пролет “, с цел да стигнат до неонацисткия прелом в Киев и Ковида в комбиниране с миграцията и еко-джендъра. Очевидно обаче сметката нещо не излезе на 100 %, с цел да сервират тоталната цензура и гражданската лустрация, употребявани от Запада в наши дни.

Ленин би трябвало да се сниши

Реклама

И още по какъв начин! Болшевишката инструкция за реквизиция, т.е. конфискация на „ противозаконните благосъстояния “, 1:1 се ползва от актуалните неолиберални хунвейбини. На първо четене не е за поверие, само че учениците на Айн Ранд и други демократични идеолози с атавистично озлобление ползват похватите на руските комисари след 7 ноември 1917-та за лишаване на собствеността от „ враговете на народа “.

Достатъчно е да се върнем към секвестирането на валутни запаси за над 300 милиарда $ на Русия, подадени в Лондон, Цюрих и на други сякаш „ тихи места “ за огромните пари. Плюс национализацията на компании, компании и бизнеси, анулирането на законни договори в спорта, културата и науката и даването на Украйна на стопроцентово непознати пари. Без безусловно никаква банкова загадка или цялост на частните средства. Даже в пишман неутрална Швейцария, свалила гащи и отворила сейфове…

Наистина Владимир Илич Улянов (Ленин) би трябвало надълбоко да се сниши доземи, тъй като „ класовият зложелател “ го настигна и дори надмина. И по какъв начин другояче, откакто повече от столетие по-късно „ буржоазията “ повтаря на 100 % философията и практиката на болшевиките.

Тоест – шут в задника на Закона, изключително, революционно правосъдие под дулото на оръжието, конфискация на „ свещената благосъстоятелност “, тотална цензура плюс принуда против всеки инакомислещ, етикиран като „ зложелател на народа “. По избрани точки актуалният „ Американски ред “ даже надскочи „ пролетарската тирания “ от зората на XX век. Кой бе споделил, че всичко ново е добре забравено остаряло?

Най-интересното обаче е, че модерните, политкоректни папагали никак не се смущават от органичното преливане сред болшевизма и неолиберализма и не престават своята подправена песен по нотите на Вашингтон и Сорос&Ко. Впрочем, обикновено – нали за това им пълнят човките. Още повече, съвсем никой не познава Историята и не може да събере две и две.

Акаунт по Закон за задълженията и договорите?

Колкото и да не ми се желае, би трябвало да употребявам отвратителната дума „ акаунт “, от която ми се изправя косата, с цел да обосновавам позицията си. Защо ли? Ами, тъй като „ политкоректната “ Инквизиция на новите йезуити към този момент употребява и банкови механизми в преследването на „ враговете на народа “. А „ акаунт “ ми наподобява като съответна метафора на финансовите услуги. Преценете сами какви действителни и евентуални несгоди са надвиснали над главите ни. Няколко образеца от извора…

В Австралия към този момент е в деяние норматив, съгласно който банките могат да конфискуват парите на „ еретиците “, дръзнали да оспорват Генералната линия вътре и на открито. В същото време в центъра на Британската империя – Лондон, финансовите институции вършат кредитни досиета за преданост на своите клиенти съгласно изявите в обществените мрежи, записите от видеокамери по пътища, градове и търговски центрове, медицинските картони и така нататък

Тоест, открива се стандарт за възможно и отговорно държание, от което зависят общественият и гражданският статус на съответната персона. Е, както желаете, само че сходен акаунт по Закон за задълженията и договорите (б.а. – Закон за отбрана на страната в България сред 1924-та и 1944-та) е пряк кръгом към най-мрачните страници от историята на Европа и света през XX  век.

Още малко и ще върнат жълтите звезди върху гърдите на евреите, този път обаче не шестолъчки, а петолъчки. Нищо чудно да реанимират и „ Другарския съд “ с кварталните ОФ-квестори.

Всичко това евентуално звучи сюрреалистично? Но, единствено в случай че не сте чели един свеж закон на Вашингтон за Черно море като зона от „ националния интерес “ на Съединени американски щати?! Там апропо има абзац за специфична поддръжка на… „ самостоятелните медии “ против „ дезинформацията “.

Всъщност – подвластни против различни, доколкото са останали. А най-често употребяваното разбиране в този текст, както и в доста други евро-атлантически наставления и скрижали по цялата територия на „ Американския консенсус “, е „ дезинформация “. Мръсната дума на нашето време…

Тоест, всяка контра на Генералната линия би трябвало да бъде неглижирана и сложена отвън допустимите стандарти. От престъпния „ майдан “ в Киев през 2014-та и зверствата на нацистите от „ Азов “ против дами и деца в Донбас до корупционните далавери на хунтата в Киев, плащани от европейските данъкоплатци.

От фокуса на „ дезинформацията “ би трябвало да бъдат изключени още преносимият компютър на Хънтър Байдън и дворецът за 5 милиона $ на Червено море на тъщата на Зеленски! Това да беше, тъй като някогашната УССР през днешния ден е Клондайк за милионери, угоявани от такива като българските пенсионери. Сакън, недейте, с цел да не ви пернат шалтера на тока и парното…

ГЕОРГИ АТАНАСОВ, особено за „ Уикенд “

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР