Изкуството да създаваш е най-важното нещо. Аз бих го нарекъл

...
Изкуството да създаваш е най-важното нещо. Аз бих го нарекъл
Коментари Харесай

Найден Тодоров: Изкуството да създаваш е смисълът на нашия живот


Изкуството да създаваш е най-важното нещо. Аз бих го нарекъл смисъла на нашия живот. Това съобщи служебният министър на културата маестро Найден Тодоров.

Тодоров участва на благотворителния великденски базар с творби на деца от 60 учебни заведения и детски градини от 6 области на страната, който си организира в Министерството на образованието и науката (МОН).

" Намираме се в една особена седмица. Всъщност, не знам дали всички осъзнават, че това е най-тъжната седмица в годината. Седмица на изменничество. Седмица на неправдив съд, на присъда и на гибел ", сподели служебният министър на културата и добави, че всичко това, обаче, приключва с Възкресение и оттова стартира всичко ярко напред.

Тодоров напомни, че Министреството на образованието и науката и Министерството на културата са били едно цяло дълги години. " Неслучайно културата и образованието са неразривно свързани, тъй като образованието не приключва с учебното заведение, образованието е за цялостен живот. А културата не е нещо, което се намира в театъра, в музея ", акцентира той и добави, че културата е всичко това, което вършим, методът на нашето държание, отношението ни към другите хора.

По думите му всичко това се свързва през днешния ден с този благотворителен великденски базар. " Какво желае да ни каже този базар? ", попита служебният министър на културата и отговори:

" Ние водим децата на учебно заведение – не постоянно с тяхното предпочитание, с цел да могат те да научат по какъв начин работи този свят, който сме построили за свят. Ние сме го построили за тях, освен за нас. Ние сме го построили за бъдещото ".

Всъщрост, истинана, съгласно Тодоров е, че ние можем доста да научим от тези деца. " Можем да научим от тяхната непорочност, от тяхната доверчивост, която на нас много ни липсва, от тяхната откровеност, която от време на време им основава и проблеми. Но можем да научим също по този начин – ние видяхме, че те могат да пазят загатна за традициите, те могат да пазят историята ", обърна внимание той.

Служебният министър на културата означи, че на благотворителния великденски базар ще забележим, че децата могат и да основават. " А изкуството да създаваш е най-важното нещо. Аз бих го нарекъл смисъла на нашия живот и също така щедрост. Не знам дали си давате сметка, че в днешното време всеки е почнал да търси какво да взема. Но същинското благополучие е да дадеш. Истинското благополучие е, когато направиш други щастливи с твоите дейности ", безапелационен е той.

Тодоров акцентира, че децата през днешния ден ни демонстрират, че те владеят това изкуство от дребни. " Днес ние можем да се научим и от тях. Можем да се научим да пазим историята, тъй като когато помним историята и традициите, няма по какъв начин да повтаряме старите неточности напред. Ние можем да научим от тях, че би трябвало да продължаваме да сътворяваме, каквото и да коства това. И можем да научим от тях, че в случай че желаеме да бъдем щастливи и да получаваме от живота, би трябвало да даваме ", сподели още той.

В умозаключение Тодоров прикани, вглеждайки се във всички тези сергии, всичко това, което децата сами са основали, благодарение на техните учители, да се замислим какво и ние можем да дадем.

Снимка:БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР