По сигнала от председателя на Управителния съвет (УС) на сдружение

...
По сигнала от председателя на Управителния съвет (УС) на сдружение
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва сигнала, че Лена Бориславова е фалшифицирала документи

По сигнала от ръководителя на Управителния съвет (УС) на съдружие „ Да запазим Корал “ Атанас Русев е формирано досъдебно произвеждане на 11 август 2023 година, оповестиха от прокуратурата.

В хода на следствието са открити данни за документни закононарушения, прецизираха от държавното обвиняване.

Съобщението е по отношение на журналистическото следствие на уеб страницата „ Бивол “, в което се твърди, че Лена Бориславова от „ Продължаваме промяната “ е фалшифицирала подписи и документи. Целта – през 2021 година от УС на неправителствената организация да излезе съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков, с цел да може да стане длъжностен министър на стопанската система.

 След журналистическо следствие: Фалшифицирала ли е подписи Лена Бориславова? България 4 мин. След журналистическо следствие: Фалшифицирала ли е подписи Лена Бориславова?  Асен Йорданов от „ Бивол “: Има метаданни, че Лена Бориславова е фалшифицирала документи Тази сутрин 3 мин. Асен Йорданов от „ Бивол “: Има метаданни, че Лена Бориславова е фалшифицирала документи  Кирил Петков: Много бързо започваме да се връщаме към мутренските времена България 2 мин. Кирил Петков: Много бързо започваме да се връщаме към мутренските времена  Лена Бориславова: Шефът на ГЕРБ е Делян Пеевски Тази сутрин 5 мин. Лена Бориславова: Шефът на ГЕРБ е Делян Пеевски  След журналистическо следствие: Фалшифицирала ли е подписи Лена Бориславова? България 4 мин. След журналистическо следствие: Фалшифицирала ли е подписи Лена Бориславова?  Асен Йорданов от „ Бивол “: Има метаданни, че Лена Бориславова е фалшифицирала документи Тази сутрин 3 мин. Асен Йорданов от „ Бивол “: Има метаданни, че Лена Бориславова е фалшифицирала документи  Кирил Петков: Много бързо започваме да се връщаме към мутренските времена България 2 мин. Кирил Петков: Много бързо започваме да се връщаме към мутренските времена  Лена Бориславова: Шефът на ГЕРБ е Делян Пеевски Тази сутрин 5 мин. Лена Бориславова: Шефът на ГЕРБ е Делян Пеевски

Според следствието подписът на Атанас Русев е бил подправен, с цел да се направи пълномощие, с което Лена Бориславова да се разпорежда.

„ По досъдебното произвеждане в къси периоди се чака правенето на съдебно-графическа и техническа експертизи, след което наблюдаващия прокурор ще се произнесе по хода на делото и опцията по същото да бъдат вероятно привлечени в качеството им на обвинени лица, по отношение на които се съберат доказателства за присъединяване в документни и други закононарушения “, оповестиха още от прокуратурата. 

В изявление за предаването „ Тази заран “ на bTV журналистът от „ Бивол “ Асен Йорданов разгласи, че в абсурда е забъркан още един политик от „ Продължаваме промяната “ – Никола Минчев.

Снимка: btvnovinite.bg

„ По метаданните излизат съставители на файлове от тази поредност Лена Бориславово и нейният сътрудник Никола Минчев – това към този момент е оповестено в уеб страницата. По това време те са били сътрудници в една кантора – „ Джингов, Гугински, Кючуков и Величков “, разгласи журналистът.

След присъединяване на Асен Йорданова и Атанас Русев в предаването „ Тази заран “ Кирил Петков разяснява проблема с пост във Facebook и го дефинира като „ готвен по прелиминарен сюжет скандал “:

В поста Петков споделя, че през 2022 година е разкрил друго лице на Атанас Русев. Тогава, като министър председател, подал лист с 19 имена на тогавашния основен прокурор Иван Гешев. Сред тях било и името на Румен Николов-Пашата.

На този стадий bTV не съумя да открие за коментар Никола Минчев и Лена Бориславова по отношение на новите елементи по следствието на „ Бивол “. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР