Европейският парламент започва амбициозна институционална комуникационна кампания, насочена към повишаване

...
Европейският парламент започва амбициозна институционална комуникационна кампания, насочена към повишаване
Коментари Харесай

Насърчаване на избирателната активност: Нова кампания на Европейския парламент

Европейският парламент стартира амбициозна институционална информационна акция, ориентирана към повишение на изборната интензивност измежду жителите на Европейски Съюз. С самодейността, която се организира под мотото „ Използвай гласа си. Или различен ще реши вместо теб “ , Народното събрание цели да подчертае смисъла на присъединяване в изборния развой и да насърчи дейното гражданско присъединяване.

В центъра на акцията е четириминутният документален филм „ Използвай гласа си “, който споделя историите на възрастни европейци, давайки платформа за тяхното виждане на повратни исторически моменти. Участниците от 10 държави-членки на Европейски Съюз споделят своите прекарвания и послания за демокрацията, ориентирани към по-младите генерации. Този филм освен предава тези значими уроци, само че също по този начин служи като средство за свързване на другите генерации в границите на Европейския съюз.

Според последни данни от Евробарометър, ползата към идните европейски избори е доста нараснал. Около 71% от интервюираните показват вероятността си да гласоподават , което е с 10 процентни пункта повече спрямо предходните избори. Тази статистика акцентира растящото схващане измежду европейците за значимостта на техния глас в демократичните процеси, изключително в светлината на актуалните геополитически провокации.

Кампанията на Европейския парламент се стреми да активизира европейските жители и да ги насърчи да вземат участие интензивно в определянето на бъдещето на континента. С акцент върху груповата отговорност и силата на гласа Народното събрание употребява медийни продукции с цел да подчертае, че всяко деяние и всяко гласоподаване са от значително значение за запазването на демокрацията и гарантирането на устойчиво бъдеще за идващите генерации.

Димитър Главчев: Осигуряваме оптималната бистрота при подготовката на изборите

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР