амо 22 плажа у нас са отличени със син флаг

...
амо 22 плажа у нас са отличени със син флаг
Коментари Харесай

Само 22 плажа по Черноморието сертифицирани със Син флаг

амо 22 плажа у нас са отличени със наследник байрак за идния летен сезон. Това е едвам 6-7% и е извънредно малко от всичките ни към 300 плажа на брега на морето, заяви ръководителят на УС на Българско придвижване “Син байрак ” Станимир Георгиев.
Пред БНР той добави, че стъпките за узаконяване на плаж са лесни. Инициативата би трябвало да идва от концесионерите, тъй като те са действителните притежатели на плажа. " Прекрасни плажове има, които с минимални старания могат да влязат в програмата и да бъдат сертифицирани ”, добави още Георгиев.
Експертът добави, че процедурата за приемане на наследник байрак не е тежка и би трябвало да се кандидатства преди началото на сезона. Има инспекции на докумнети, само че и на място.
" Син байрак е стандарт, еко етикет, международна премия, която се дава на плажове, които дават отговор на набор от екологични условия, групирани в няколко категории ", разяснява Станимир Георгиев. Обследването дали критериите се съблюдават рутинно се прави от време на време по време на сезона, в това число по метода на тайните инспекции, добави той. В някои страни сходни инспекции приключват с отнемате на знамена, посочи Георгиев.
" Син байрак " е освен авторитет и международна премия, това е съществено маркетингово средство. В Испания такива сертифицирани плажове са 731, в Гърция - 620, а в Турция - 588.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР