Градът на липите ще използва Казанлъшкия опит срещу разпространението на

...
Градът на липите ще използва Казанлъшкия опит срещу разпространението на
Коментари Харесай

С QR-код се плаща паркинг и вход в музея в Стара Загора

Градът на липите ще употребява Казанлъшкия опит против разпространяването на дрога
Догодина в рейсовете ще има разплащане с банкова карта

Нови електронни услуги внедряват в Стара Загора, които ще пестят време и очакване по опашки на локалните поданици и гостите на града, оповестиха от администрацията. Общината обезпечава различен метод за заплащане на такса за престой в зелената зона, на входни билети в музеите и зоологическата градина посредством QR-кодове. За задачата е належащо хората да употребяват камерата на мобилния си телефон. Няма нужда от събаряне на изключителна мобилна апликация.

На табелите първоначално и края на зелената зона към този момент са сложени стикери с QR-кодове, при чието сканиране може да се заплати онлайн за престой от един, два или три часа. От 1 юли ще бъде добавена опция и за по-кратко престояване от 30 минути. Мобилното разплащане може да става освен посредством Гугъл wallet или Apple wallet, само че и посредством елементарни дебитни или кредитни карти без значение коя е банката-издател. За чужденците има и бутон за превод. Избира се часът за престой, вкарва се номера на автомобила и електронен адрес за преписка, на която се получава електронният бон.
Чрез сканиране на QR-код ще може да бъде платен и билет за зоологическата градина в Стара Загора. Това ще понижи опашките, изключително през почивните и празнични дни.

Закачливи стикери с кода са сложени на разнообразни места из града и в самия парк „ Аязмото “, където се намира зоопаркът. 

Предстои тази опция да се вкара и при закупуването на билети за музеите. 

Електронната услуга посредством QR-кодове ще бъде въведена до няколко седмици. 

В бъдеще онлайн ще могат да бъдат купувани и комбинираните билети за посещаване в няколко обекта на понижена цена. Операциите ще се правят и от чужбина, а комбинираните билети на преференциална цена биха могли да са подарък за всеки посетител на тогавашната Августа Траяна.

В регионалния град е внедрен и пилотният план „ Drug stop bg ”, въведен за първи път преди няколко месеца в община Казанлък.
Отново посредством мобилен телефон и сканиране на QR-код може да бъде подаден неизвестен сигнал за разпространяване на опиати. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР