Главният изпълнителен директор на Volkswagen смята, че най-големият автопроизводител в

...
Главният изпълнителен директор на Volkswagen смята, че най-големият автопроизводител в
Коментари Харесай

Шефът на VW: През 2025 г. изпреварваме Tesla по продажби на електромобили

Главният изпълнителен шеф на Volkswagen счита, че най-големият автопроизводител в Европа може да изпревари Tesla и да стане международен водач по продажби на електрически автомобили до 2025 година

В изявление за CNBC по време на Световния стопански конгрес в Давос Херберт Дийс съобщи, че облекчаването на проблемите с веригите на доставки евентуално ще сътвори известна инерция за немския авто колос в идните месеци.

“На пазарите значимото постоянно е бъдещето,” съобщи Дийс в отговор на въпрос за какво вложителите правят оценка Tesla на доста повече, спрямо други обичайни автопроизводители, като Volkswagen.

“Tesla сега е водач, когато става въпрос за електрически автомобили, евентуално също по този начин е и най-дигиталният автопроизводител и има някои преимущества,” продължи той. “Нашата цел към момента е да не изоставаме и евентуално да ги изпреварим по продажби през 2025 г.”

Дийс споделя, че Tesla съумява да покаже положителни резултати и висока рентабилност с необикновен бизнес модел. Той обаче удостовери вярата си, че Volkswagen скоро ще заличи разликата, когато става въпрос за продажби на електрически автомобили.

“Мисля, че с увеличението на производството на Tesla евентуално ще бъде по-трудно. Те отварят нови фабрики, а ние се опитваме да поддържаме скоростта. Смятаме, че през второто полугодие ще създадем известна инерция,” съобщи Дийс.

Повече от две години след началото на пандемията от ковид автомобилната промишленост продължава да се бори с предизвикването да си набира значими елементи и да създава задоволително коли, с цел да задоволява търсенето.

Недостигът на значително значими детайли, по-конкретно когато става въпрос за производството на акумулатори, се чака да продължи да лимитира растежа на продажбите на електрически автомобили в идните години.

Въпреки това Дийс споделя, че на хоризонта има позитивни знаци. Той чака известно облекчение на пазара на полупроводници от средата на годината.

“Бих казвал, че следва облекчение на ситуацията към средата на годината и през втората половина би трябвало да сме в по-добра форма, в случай че ситуацията не се утежни, което не мисля, че ще се случи,” съобщи Дийс.

На въпрос дали това значи, че рецесията с попупроводниците може да завърши през второто полугодие Дийс отговори: “Не бих споделил, че ще завърши, само че ситуацията ще е доста по-добро. Мисля, че веригите на доставки още веднъж влизат в ред.”
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР