Германският шампион Байерн Мюнхен записа убедителна победа в гостуването си

...
Германският шампион Байерн Мюнхен записа убедителна победа в гостуването си
Коментари Харесай

След днес Байерн вече е на крачка от поредната си титла

Германският първенец Байерн Мюнхен записа безапелационна победа в гостуването си на Арминия Билефелд с 3:0 в дуел от 30-ия кръг на немската Бундеслига. Якоб Луарсен си вкара автогол в десетата, а Серж Гнабри удвои надълбоко в добавеното време на първата част. Крайният резултат бе завършен от Джамал Мусиала в 84-ата минута.

Първият късмет за „ баварците “ пристигна още в осмата минута, когато Роберт Левандовски бе доста покрай откриването на резултата. Полякът опита удар с глава отблизо разстояние, стражът на Арминия Щефан Ортега някак съумя да избие топката с ръка и кълбото се отби поредно от напречната греда и страничния дирек, само че не мина голлинията с цялостния си размер.

Само две минути по-късно още веднъж Левандовски още веднъж заплаши вратата на домакините и този път топката попадна във вратата, като всичко бе в границите на разпоредбите. Попадението обаче не бе на поляка, а автогол на Якоб Барет Лаурсен, защото от неговото тяло топката се озова във вратата. Ситуацията бе преразгледана за евентуална засада на Левандовски, само че бе взето решение, че такава няма и мюнхенци излязоха напред в резултата.

Ситуацията стана още по-лош за Лаурсен, който получи травма и в 39-тата минута бе заменен от Джордж Бело. В добавеното време наставникът на Арминия Франк Крамер и помощникът му Илия Груев трябваше да извършат още една насилствена промяна, защото Фабиан Кунце получи тежка контузия и бе изнесен от терена на носилка, а на негово място в игра се появи Себастиан Василиадис.

В 43-тата минута Масая Окугава от Арминия сподели отлична предвидливост в наказателното поле на баварците след дълго подаване и изпрати топката във вратата на Мануел Нойер, само че попадението бе анулирано поради засада на японския нападателен халф.

В седмата минута на добавеното време на първата част Серж Гнабри направи резултата 0:2. Германският национал засече по отличен метод от въздуха подаване на Йосуа Кимих и удвои преднината на гостите.

През второто полувреме „ баварците “ понамалиха оборотите, а за стража им Мануел Нойер имаше повечко работа, само че опитният вратар сподели класа в някои обстановки, в които трябваше да се намесва.

Така се стигна до 84-ата минута, когато резервата Джамал Мусиала се възползва по най-хубавия метод от чудесна асистенция на Левандовски и съумя сред бранителите на домакините да отклони топката във вратата, с което оформи и крайния резултат.

С този триумф Байерн към този момент има 72 точки и продължава да е безапелационен водач с девет преднина пред втория Борусия Дортмунд при 4 оставащи мача до края на сезона в шампионата. Арминия са предпоследни с 26 точки, с две по-малко от мястото за бараж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР