Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън пристигна днес в Саудитска

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън пристигна днес в Саудитска
Коментари Харесай

Антъни Блинкън пристигна в Саудитска Арабия, откъдето започва регионална обиколка

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън дойде през днешния ден в Саудитска Арабия, започвайки обиколка в Близкия изток, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Очаква се по време на обиколката Блинкън да разиска с арабските сътрудници бъдещето на Газа след войната и да окаже напън върху израелския министър председател Бенямин Нетаняху да предприеме съответните и осезаеми стъпки за възстановяване на тежката филантропична обстановка в Газа, за каквито настоя този месец американският президент Джо Байдън.

В Рияд Блинкън ще се срещне с висши саудитски ръководители и ще взе участие в среща в по-широк състав с сътрудници от пет арабски страни - Катар, Египет, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Йордания, с които ще продължи полемиките за бъдещото ръководството в линията Газа след войната, сподели върховен чиновник на Държавния департамент.

Една от задачите на близкоизточната обиколка на американския държавен секретар е насърчаването на помирение сред Израел и палестинското коренно придвижване " Хамас " и основаване на благоприятни условия за навлизането на повече филантропична помощ в линията Газа, отбелязва Франс прес.
От Саудитска Арабия Блинкън ще пътува за Йордания, а след това ще посети Израел.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР