Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер призова съгражданите си да положат усилие

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер призова съгражданите си да положат усилие
Коментари Харесай

Щайнмайер: В Германия имаме криза в доверието

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер прикани съгражданите си да положат изпитание за ограничение на разпространяването на ковид. Във великденското си послание, което ще бъде излъчено довечера, президентът показва безпокойствие от грешките, позволени от управляващите.

По думите на Щайнмайер в Германия е настъпила „ рецесия в доверието “ поради разнопосочните послания на канцлера и министър председателите на 16-те федерални провинции за ограничаващите ограничения.

Пандемията сподели на Германия, че не всичко постоянно би трябвало да бъде проведено до дъно, че германците се опасяват да поемат риск и че са склонни да трансферират отговорността, споделя президентът във великденското си послание.

„ Разбирам недоволството, имаше неточности - при тестването, при следенето на болестта и при имунизирането “, акцентира Щайнмайер, който се ваксинира с препарата на „ АстраЗенека “ в опит да върне доверието във имунизацията.

„ Трябват ни разбираеми и прагматични ограничения “, добави още президентът в обръщението си, което наблюдаващите дефинират като извънредно сериозно към държавното управление на Ангела Меркел в нехарактерен за президента звук.

 Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер се имунизира с препарата на АстраЗенека в болничното заведение в Бундесвера в Берлин, 1 април 2021 година
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР