ГЕРБ-СДС остава първа политическа сила и има комфортна преднина от

...
ГЕРБ-СДС остава първа политическа сила и има комфортна преднина от
Коментари Харесай

Маркет Линкс: Комфортна преднина от 8% за първата политическа сила

ГЕРБ-СДС остава първа политическа мощ и има удобна преднина от 8 % пред ПП-ДБ. Това сочат данните от изследване на Маркет Линкс и БиТиВи.

То е извършено в интервала 27 април - 09 май 2024 година измежду 1007 пълнолетни жители, по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.

По данните на Маркет Линкс в идващия парламент биха влезнали 5 партии. ГЕРБ-СДС има най-голямо доверие от 26%. На втора позиция остават ПП-ДБ със 17,7%. Челната тройка се добавя от Движение за права и свободи с 13,2%. На четвърто място се подрежда Възраждане с 12,9 % поддръжка. Петата позиция е за Българска социалистическа партия с 8,1 %.
 Снимка 664381
Източник:

Има Такъв Народ остава под чертата 3,2%. Под четирипроцентовата преграда остават още обединенията Солидарна България - 1,8% и Синя България с 1,4 %.

Проучването на Маркет Линкс показва, че математически е допустимо да има двупартийно ръководство в идващото Народно заседание.

Прогнозата е, че обединението ГЕРБ-СДС ще вкара повече депутати - 80 на брой. ПП-ДБ ще има 55 народни представители, Движение за права и свободи - 41, Възраждане - 39, а Българска социалистическа партия - 25.

По отношение на изборите за Европейски парламент ГЕРБ-СДС още веднъж има най-голяма поддръжка с 26,4%. ПП-ДБ получават 18,6 %, Движение за права и свободи - 11,7%, Възраждане - 11,1%, а Българска социалистическа партия - 8,4%. 2,4% от интервюираните биха дали своят вот за Има Такъв Народ, 2,3% за Солидарна България, а 1,5 % за Синя България.
 Снимка 664382
Източник:

Прогнозата е, че ГЕРБ-СДС ще има шестима евродепутати. ПП-ДБ ще има 4, Възраждане - 3, а Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи по двама представители в Екологичен потенциал.

Електроралните настройки демонстрират, че 45,8% от българите биха дали своят вот на изборите за Народно заседание. За членове на Европейския парламент 43,9% от гласоподавателите ще отидат до урните.
 Маркет Линкс: Пет партии влизат в Народното събрание при нови избори
Маркет Линкс: Пет партии влизат в Народното събрание при нови избори

ГЕРБ-СДС резервира позицията си на първа политическа сила
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР