Гениалният Камен Донев се връща в театър Българска армия“, откъдето

...
Гениалният Камен Донев се връща в театър Българска армия“, откъдето
Коментари Харесай

За юбилея си! Камен Донев влиза с култов образ

Гениалният Камен Донев се връща в спектакъл „ Българска войска “, откъдето стартира професионалният му актьорски път. Той ще се превъплъти в паметния облик на Сирано дьо Бержерак в едноименната драма на Едмон Ростан. Постановчик е Стоян Радев, под чиято постановка преди близо 2 десетилетия Камен игра и в „ Нора “ от Хенрик Ибсен, заяви организация „ Монитор ”.

Премиерата на „ Сирано дьо Бержерак “ е планувана за 15 април, когато Донев ще означи персонален празник - 50-годишнина. Събитието ще бъде и под знака на 70-годишнината на Военния спектакъл, за чието честване към момента няма точна дата, защото трупата не желае да се чества при 30% претовареност на местата в салона, споделят оттова.

 

Днес шефът на театъра - артистът Мирослав Пашов, даде знак за началото на репетиционния развой на „ Сирано “. От екипа гръмнаха шампанско, само че прецизираха, че подготовките няма да текат в цялостен състав, а по подиуми, с цел да не се събират доста хора на едно място и да не се нарушават противоепидемичните ограничения за обществена отдалеченост.

Освен Камен Донев в спектакъла ще вземат участие Ясен Атанасов като красивия, само че слабоумен Кристиан дьо Ньовилет, в услуга на чиито любовни трепети Сирано дава надареното си поетично перо, Луизабел Николова като тяхната изгора Роксана, Георги Къркеланов като Граф дьо Гиш, Тигран Торосян, Владислав Виолинов, Асен Кобиларов, Ели Колева, както и студенти от театралния лицей „ Любен Гройс “. Сценограф е Никола Тороманов, композитор - Славчо Николов, хореограф - Теодора Попова, фехтовка - Камен Иванов.

За последно Камен Донев е поставял на армейската сцена своята пиеса „ Кръщене “ преди близо 10 години, само че съвсем всяка седмица играе там своите моноспектакли.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР