Ниската квалификация на служителите за работа с AI и облачни

...
Ниската квалификация на служителите за работа с AI и облачни
Коментари Харесай

Работниците изостават с AI уменията и това създава проблеми за фирмите

Ниската подготовка на чиновниците за работа с AI и облачни технологии се трансформира в най-голямата спънка пред цифровата промяна на фирмите. Това демонстрират данните от световния отчет на SoftwareOne, фокусиран върху необходимостта от превъзмогване на разделянето сред индивида и изкуствения разсъдък.

Според изследването Cloud Skills Report 62% от интервюираните чиновници считат, че не имат задоволителни умения за работа с изкуствен интелект. Като резултат от това натоварването върху работниците се е нараснало и е довело до обилни последици, измежду които и професионално прегряване (burnout).

34% от интервюираните имат вяра, че неналичието на подготовка води до възходящо напрежение сред служащите и директния им началник. А 42% са на мнение, че дефицитът на подготовка е измежду аргументите за спорове в екипа. 



Бързият прогрес при AI и генеративния AI основава вълнуващи вероятности пред фирмите по целия свят, само че като приказваме за екипите, организациите седят върху бомба със закъснител, в случай че не покачат квалификацията и уменията на чиновниците си, с цел да осъществят капацитета на AI ”, споделя Браян Дъфи, основен изпълнителен шеф на SoftwareOne.

Извеждането на напред във времето на по-тясната работа на чиновниците с напреднали технологии се оказва основно решение за фирмите. Огромна част от организациите (97%) възнамеряват повишение на качествата на своите IT екипи, с цел да ускорят внедряването на AI и имплементирането на облачните технологии.

Като слагат хората в центъра и показват изгодите от нововъведенията за техните функции в организацията, фирмите могат да изградят подкрепяща и положителна среда, която оказва помощ за задържането на фрагментите, покачва продуктивността и прави работата по-смислена ”, споделя Браян Дъфи.

Задържането на IT фрагментите обаче се оказва предизвикателство пред софтуерните компании като 84% споделят, че изпитват компликации. А 41% от организациите имат усложнения в намирането на квалифицирани чиновници с опит и познания в AI.

Ускореното развиване на новите технологии постанова фирмите да работят предпочитано в няколко посоки – наемане и насърчаване на нови гении, задържане на сегашния екип с образования и забавни планове, преквалификация “, споделя Кирил Изов, шеф бизнес и софтуерни услуги за Западна, Централна и Източна Европа в SoftwareOne.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР