Гъстата кръв означава, че нейният вискозитет е увеличен. Много фактори

...
Гъстата кръв означава, че нейният вискозитет е увеличен. Много фактори
Коментари Харесай

Храни, които спомагат за разреждането на кръвта

Гъстата кръв значи, че нейният вискозитет е повишен. Много фактори въздействат върху вискозитета. Това са съдови увреждания, нарушена чернодробна функционалност. Разреждането на кръвта, т.е. понижаването на съсирването на кръвта, може да стане посредством смяна на диетата. Най-важният фактор в лечението за разреждане на кръвта е храненето. Тялото би трябвало да получава повече течности, по-малко мазнини и протеини;

Ако знаете, че при вас има нараснал риск от формиране на тромбоза, вероятно и пиете антикоагуланти или медикаменти за разреждане на кръвта. Предвид необятния обсег на сърдечните болести, това са едни от най-използваните таблетки в целия свят.

И в случай че се представяте, че даден медикамент или храна за разреждане на кръвта безусловно я разреждат, то това не тъкмо по този начин - сходни средства просто намаляват свойството на кръвта да образува тромби.

По-долу сме изброили храните, които е наложително да хапвате при сходно положение. С едно мислено подхождайте към всички зеленолистни зеленчуци - броколи, спанак, зеле, грах и краставици, тъй като нарасналото им наличие на витамин K ненапълно пречи на успеваемостта на антикоагулантите.

Следните храни са ваши другари, когато е нужно да мислите за хранене за разреждане на кръвта.

 Доматите разреждат кръвта

- Доматите предотвратяват образуването на кръвни съсиреци в сърдечно-съдовата система. Оказа се, че доматите (като аспирина) оказват помощ за разреждането на кръвта и също така (за разлика от аспирина) нямат странични резултати.

- Гъбите разреждат кръвта, намаляват равнищата на холестерола.

- Плодовете боровинки, калина, морски зърнастец също оказват помощ за разреждането на кръвта. Чесънът има способността да разрежда кръвта. Артишокът оказва помощ за намаление на вискозитета на кръвта и холестерола.

Зехтинът също разрежда добре кръвта. Ако сте алергични към някаква храна, използвайте постоянен аспирин - чудесно потвърдено лекарство. Можете да започнете от 1/4 сутринта.

- Лимонът е необикновен и наличен плод, който може да се употребява както за храна, по този начин и като козметика. Всички храни, съдържащи витамин С (лимони, портокали, домати, кисели плодове, сладки чушки, шипки), са ваши другари, когато приказваме за хранене за разреждане на кръвта. Грейпфрутът също добре разрежда кръвта.

- За кръвообразуване са потребни всички плодове и зеленчуци с червен цвят по природа, а не боядисани..

 Чесънът е храна за разреждане на кръвта

- За разреждане на кръвта е потребно да приемате 1 супена лъжица ленено масло дневно. Той понижава холестерола и разрежда кръвта. В този случай ще бъде потребно да запомните, че е значимо да намалите приема на храни, богати на витамин K, както споменахме нагоре.

- Пийте доста сок от алена боровинка, консумирайте семена, цвекло, какао, рибено масло. Консумирането на чесън може да разтвори на половина кръвните съсиреци.

- Полезните антиоксиданти (домати, калина, боровинки, зелен чай) свързват свободните радикали, които усилват вискозитета на кръвта.

- Храни с високо наличие на незаменими мастни киселини (Омега-3) разреждат кръвта. Това са най-вече риби (особено рибено масло) и зеленчуци;

- Кръвта се разрежда добре от малини и по-специално чаят с малиново сладко за разреждане на кръвта работи отлично;

 Оцетът оказва помощ за разреждането на кръвта

- Най-добрият способ е ябълковият оцет. Прилага се 1 с.л. на 200 мл вода един път на ден. В рамките на 7 дни резултатът към този момент ще бъде налице;

- При тромбофлебит е потребно да се ядат джинджифил, пъпеши, ананаси, дини, лук, канела. Ограничете използването на соя, шипки, фасул, банани;

- За да разредите кръвта, би трябвало да включите в диетата повече доматен сок и сок от алена боровинка. Използването на лимони и маслини оказва помощ доста добре;

- Рибеното масло може да помогне. Не на вятъра всички сме го получавали в детството. То усилва умствения потенциал, отстранява холестерола от тялото;

- Нарът и сокът от нар са един от наличните, само че ефикасни способи за разреждане на кръвта. Черен бъз, дестилат от конски кестен също.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР