Гана направи държавно погребение на бившия играч на черните звезди“

...
Гана направи държавно погребение на бившия играч на черните звезди“
Коментари Харесай

ана се сбогува за последно с футболиста Кристиан Ацу

Гана направи държавно заравяне на някогашния състезател на „ черните звезди “ и Челси Кристиан Ацу, който умря при земетресението в Турция предишния месец. Церемонията, с която бе почетен Ацу, бе водена от президента на африканската страна Нана Акуфо-Адо.

Бившето крило на Нюкасъл бе почетено от редица хора, преди да бъде подложен в ковчег с националните цветове на Гана – алено, жълто, зелено и черно, с апели да бъде непокътнато живо наследството на футболиста, който „ отдаде живота си на човечеството “.

На днешното заравяне, вдовицата на Ацу – Мари-Клер Рупио, се разплака, до момента в който отдаваше респект на брачна половинка си, казвайки, че част от нея си е отишла с него от този свят. „ Ти не си потегли самичък – част от мен си отиде с теб. Твоята обич ще ме води постоянно и макар че не мога да те видя, ти постоянно си толкоз изпълнен с живот. Изглеждаше толкоз вечен. Усмивката ти, любовта ти, виждам те в усмивките на нашите деца “, сподели Рупио.

31-годишният футболист бе открит мъртъв на 18 февруари след опустошителното земетресение с магнитуд 7.8 по скалата на Рихтер, което раздруса южна Турция и Сирия на 6 февруари, отнемайки живота на над 50 000 души от двете страни. Ацу, който оставя жена и три деца, ще бъде заровен в родния си град Ада на югоизточното крайбрежие на Гана.

Освен за Челси и Нюкасъл, той игра още за тимовете на Порто, Борнемут, Евертън, Малага и други. Ацу има 65 мача за Гана, като е участник на Световното в Бразилия през 2014 и на Купата на Африка година по-късно, където бе избран за Играч на шампионата.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР