Гълъб бе арестуван за шпионаж и затворен в специален полицейски

...
Гълъб бе арестуван за шпионаж и затворен в специален полицейски
Коментари Харесай

Арестуваха гълъб шпионин

Гълъб бе задържан за шпионаж и затворен в специфичен полицейски кафез в индийската столица Ню Делхи. Историята не е смешка, а изцяло достоверна информация, обявена в националния индийски всекидневник Телеграф дейли.

Гълъбът е упрекнат в шпиониране в интерес на държавното управление на Пакистан. Пернатият Джеймс Бонд бил публикуван от бръснар, живеещ в село, ситуирано на четири километра от границата със задачи комшия на Индия.

Птицата кацала постоянно на терасата на бръснаря. Неговият наследник забелязал обаче, че на крилата на гълъба има изписани думи на езика урду, който е формален в редица провинции на Пакистан. Отделно от това на крайници на птицата имало закрепена тръбичка за известия.

Момчето споделило на татко си какво е видяло и съзнателния жител подал сигнал в локалната полиция, която незабавно се заела със случая. На помощ за заловяването на пернатия разузнавач се притекли лекарите от локалната ветеринарна клиника, които упоили птицата и я предали на органите на реда.

След като открили, че фактически буквите на крилата фактически са изписани на урду, гълъбът бил превозен в индийската столица. Там той бил подложен на рентгеново проучване. То не посочило нищо съмнително, само че въпреки всичко гълъбът бил оставен в кафеза за доизясняване на случая.

Цифрите, изписани върху крилете на гълъба, се оказали телефонен номер в Пакистан. Спонтанната реакция на индийските органи на реда били подбудени от обстоятелството, че по същото, време в което се появила птицата, се провеждала и строго секретна междудържавна среща за сигурността в Индия.

Колкото и необичайно да звучи историята, се оказва, че сходно потребление на гълъби за шпионаж не се случва за първи път. През 2008 година иранските управляващи арестуваха два гълъба, като ги упрекнаха, че търсят нуклеарно оръжие. Преди няколко години беше арестуван и щъркел, само че в Египет. На крилете му египетските служител на реда разкрили необичайно устройство с предавател.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР