Никога не е имало по-ясен случай на проклятие на коментатора

...
Никога не е имало по-ясен случай на проклятие на коментатора
Коментари Харесай

BBC: Той е обречен да не бъде обичан!: Войната и популярността ...

Никога не е имало по-ясен случай на " проклинание на коментатора " от този, когато украинският президент Володимир Зеленски беше вкаран в служба в един безоблачен киевски ден преди тъкмо пет години.

 

Изводът на телевизионния повествовател беше, че след съкрушителната изборна победа със 73% от гласовете, за него може да върви единствено надолу.

 

Въпреки че рейтингът му неизбежно понижава, Володимир Зеленски съумява да употребява трайната си прелест, както и желанието за непоклатимост, с цел да удължи мандата си.

 

В спокойно време той щеше да изтече и щяха да бъдат планувани избори. Но военното състояние, въведено с пълномащабното навлизане на Русия, значи, че това не може да се случи, а и обществото има необятна поддръжка за това.

 

" За украинците целта е да завоюват войната и по-късно да проведат избори ", изяснява Антон Хрушецки, началник на Международния институт по социология в Киев. " Затова те не слагат под въпрос легитимността на Зеленски. "

 

Москва, без да е изненадващо, направи тъкмо това. Но тя също по този начин ще скочи на избори в средата на войната, на които военният водач на Украйна ще бъде подложен на непоколебим надзор.

" Виждаме тези разкази от страна на Русия и по какъв начин тя се пробва да наложи на западните мозъци мисълта, че Украйна не е народна власт ", изяснява Антон.

 

След като след пълномащабната инвазия делът им доближи 90%, през днешния ден към 65% от украинците към момента имат вяра, че президентът Зеленски ще ги преведе през тези времена.

При възможни избори съществуват и големи на практика спънки, не на последно място заради обстоятелството, че Русия е окупирала една пета от територията на страната, а минимум седем милиона украинци са принудени да живеят в чужбина. Освен това стотици хиляди бойци се борят на фронтовата линия. " Няма различен президент ", декларира известният украински публицист Андрий Курков.

 

Само допреди няколко месеца тогавашният началник на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний беше апетитен като евентуален противник на господин Зеленски. След като беше уволнен и назначен за дипломат на страната във Англия обаче, той към този момент мълчи на политическия фронт.

 

" Да станеш президент по метода на шоубизнеса и по-късно да се окажеш в центъра на война, в това няма нищо елементарно или смешно ", споделя Андрий. Още през 2022 година, откакто руснаците нахлуват в Украйна, създателят оприличава украинския водач на Джеймс Бонд, когато той отхвърля предложенията за евакуация и пази идеята на страната си. И по този начин, дали в този момент той се усеща по същия метод?

 

" Прилича на доста изтощен Джеймс Бонд ", споделя Андрий. " Много по-възрастен и малко навъсен. "

 

" Дори на следващия ден да има избори, още веднъж ще бъде Зеленски. Едва в края на войната настройките ще се трансформират и хората ще стартират да си задават въпроси, които са пазили за спокойно време. "

Андрий има вяра, че продължаващата поддръжка на президента е подхранвана от желанието за непоклатимост, макар някои разочарования.

 

 

Да гледаш остарели фрагменти от полагането на клетва от господин Зеленски е като да гледаш друга Украйна. Комикът, трансформирал се в президент, наподобява с по-свежо лице. Той въодушевено поздравява тълпата и даже скача, с цел да целуне един мъж по челото.

 

Няма бръчки, няма сурово изражение, а единствено разчувствана усмивка. Също по този начин към този момент не виждате хората да се забавляват. " Беше доста трогателен ден ", признава Олександър Данилук, който е бил в екипа на новия президент. Той ще продължи да бъде секретар на Съвета за национална сигурност и защита, преди да напусне година по-късно и да стане конкурент на някогашния си началник.

 

" Никой от нас не знаеше какво ни чака. Нямахме и най-малка визия. "

 

Политическите разлики на господин Данилук с президента стартират да се натрупват. Едно от тях е концентрирано върху това по какъв начин най-добре да се противодейства на съветската експанзия към Украйна.

Президентът вярваше, че може да седне с Владимир Путин и да договаря. Сега господин Данилюк споделя, че съгласно него страната е трябвало да се приготви за неизбежна война.

 

" Трябваше да се подготвим доста по-добре, само че тези ранни години бяха изгубени след пълномащабното навлизане, нали? ", споделя господин Данилук, който признава, че има малко на брой, които са по-добри в построяването на интернационална поддръжка за Украйна.

 

" Президентът Зеленски ще води тази война по един или различен метод, без значение дали това се харесва на някого или не, без значение дали му харесва или не, това е неговата орис. "

Миналата година президентът Зеленски съобщи, че е " безконтролно " да се приказва за избори и прикани за единение. Повечето хора в страната наподобява са съгласни с това.

Времето за политическа равносметка ще пристигна. Само че, наподобява, не в този момент.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР