С навлизането в по-топлите месеци собствениците на кучета се призовават

...
С навлизането в по-топлите месеци собствениците на кучета се призовават
Коментари Харесай

„Пет-секунден тест“ ви казва дали е твърде горещо, за да разхождате кучето си по тротоара

С навлизането в по-топлите месеци притежателите на кучета се приканват да пазят своите четириноги другари от високите температури. За разлика от хората, кучетата не могат да се потят, с цел да се отърват от несъразмерната телесна топлота и вместо това са оставени да се задъхват; това става мъчно за тези, които се хвалят с дебела четина.

Един от методите, по които притежателите могат да оказват помощ на кучетата си да се охладят, е да носят вода със себе си от самото начало - и да заобикалят да са на открито през най-горещото време на деня, от 11 до 15 часа. Старши ветеринарен хирург в болница Victoria's Blue Cross, Алисън Томас сподели: „ Докато се любуваме на слънцето и топлото време, значимо е да се уверим, че нашите домашни любимци са в сигурност. “ Те могат бързо да прегреят и от време на време това може да бъде извънредно рисково и даже съдбовно “, оповестява Mirror.

Тя добави: „ Разхождайте кучето си в по-хладните часове на деня, или заран, или рано вечер и в случай че кучето ви се нуждае от дъл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР